Notice: Undefined offset: 4 in E:\htdocs\new\includes\controllers\components\GeneralComponent.component.php on line 251
Зареждам...
ЧЕТИРИМАТА ИТАЛИАНСКИ ТЕНОРИ / 27.10.

Купи билет



27 октомври 2024 - зала 1 - 19:00 ч.

«ЧЕТИРИМАТА ИТАЛИАНСКИ ТЕНОРИ»
 
Диригент – Абзал Мухитдин
Солисти:
Уго Таркуини
Алесандро Фантони
Джани Лечезе
Джовани Мария Палмия
 
Оркестър на Държавна опера Варна
В програмата арии от опери на Джакомо Пучини, Джузепе Верди и др., и известни неаполитански канцонети.
Проектът „Четиримата италиански тенори“ се раждат от идеята за формиране на квартет от гласове, които да поднасят италианска и популярна музика на света, използвайки един от най-красивите вокални регистри: гласа на тенора.
След продължителна селекция четиримата избрани певци Алесандро Фантони, Джани Лечезе, Джовани Мария Палмия и Уго Таркуини дебютират в Рим, следва много успешно тримесечно турне в Съединените щати през 2019 г. с 57 концерта в големите американски градове. В България четиримата тенори за първи път пеят на 13 юни 2019 г. пред публика от 2000 души в Летния театър на Варна на откриването на фестивала Опера в Летния театър.
Следват още 10 концерта в страната с огромен успех. Между декември 2019 г. и януари 2020 г. те изнасят два исторически концерта в Турция, посветени на годишнината на Ататюрк, и пеят в Арена Анкара пред 12 000 души, както и в престижната зала ZorluPSMв Истанбул. Четиримата тенори обират овациите на публиката и в Македония, Чешката република,
Казахстан. В акомпанимент на пиано, под диригентството на маестро Абзал Мухитдинов, певците ще поднесат на публиката любими оперни арии и откъси от популярни италиански песни.

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички