Notice: Undefined offset: 4 in E:\htdocs\new\includes\controllers\components\GeneralComponent.component.php on line 251
ДОБЪР ДЕН, ТЪГА - СИНЕЛИБРИ 2024
Зареждам...
ДОБЪР ДЕН, ТЪГА - СИНЕЛИБРИ 2024

Купи билет



Година: 2024
Продукция: Европейска

СИНЕЛИБРИ 2024

ДОБЪР ДЕН, ТЪГА - Франция, Обединено кралство, Канада, САЩ, 2024, 110 мин.,  драма

Режисьор: Дърга Чу-Боуз
Сценаристи: Дърга Чу-Боуз
В ролите: Клои Севини, Клаес Бенг, Лили Макинърни, Альоша Шнайдер и др.
Език: английски, френски
Субтитри: български

В разгара на лятото, край целунато от слънцето море на Френската Ривиера, 17-годишната Сесил се е отдала на хедонистично безделие с овдовелия си баща плейбой Реймон и последното му любовно увлечение Елза. Но неочакваното пристигане на Ан, космополитна и изтънчена приятелка на покойната ѝ майка, заплашва да разсее мъглата от егоистично блаженство. Лишена от предразсъдъци и решена на всяка цена да си върне контрола върху обичта на баща си, Сесил ще задейства план да прогони Ан.
Номинираната за „Оскар“ Клои Севини („Момчетата не плачат“) си партнира със звездата от „Квадратът“ Клаес Бенг и с изгряващата звезда Лили Макинърни в ролята на Сесил.
Публикуван през 1954 г., когато Франсоаз Саган е едва на 18 години, „Добър ден, тъга“ шокира критиците с откровения разказ за женската сексуалност, продал над 2 милиона екземпляра. Освен че се превръща в един от най-големите бестселъри в историята на френското книгоиздаване и е включен в 100-те книги на XX век на „Льо Монд“, днес романът се схваща като класика на феминистката литература и е преведен на 22 езика. Най-новото българско издание – с логото на „Колибри“ – излезе в превод на Мария Коева като част от Бисерната поредица.


Цени на билетите: 12 лв. редовна цена, 10 лв. намаление за учащи/пенсионери. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички