Notice: Undefined offset: 4 in E:\htdocs\new\includes\controllers\components\GeneralComponent.component.php on line 251
Зареждам...
НАШЕНЕЦ по Чудомир

Купи билет



,,Сцена Ажур – Пико“ ЕООД
НАШЕНЕЦ
по Чудомир
Моноспектакъл на Мариус Куркински

Времетраене: 120 минути

Актьорът Мариус Куркински превърна моноспектакъла в основна форма на проява на неговия оригинален и неподражаем изпълнителски стил и талант. Той му донесе множество награди и  суперлативното определение „театрален феномен”. Той навлезе в територията на моноспектакъла през прозата на Чехов, Платонов и Джулиан Барнс, през библейски и други текстове, а от 2006 г. насам поставя основно български автори. С моноспектакъла по разказите на големия български хуморист Чудомир, Мариус Куркински отбелязва 30 години сценична дейност.
На сцената той пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота, поднесени чрез забавни и трогателни истории, чрез непосредствения и искрен разказ на наивитета.

„Тези неща са писани между годините 1933 и 1940…  Може би все пак са верни родни картинки от онова време, поръсени с хумор. Казват, че народите са като децата — не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем“ за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване.“ Чудомир
 


 "13 причини до Нашенец!"
Всичко започна като си мислех, че съм Дон Жуан ("Дон Жуан" - 1993). Скоро след това с много трепет изпълних песента на всички песни ("Песен на песните"- 1993)! Срещнах тайнствена дама, която ми помогна да стъпя на голямата сцена и да се запозная с многобройните зрители ("Дамата с кученцето" - 1996). И до днес не разбирам, как съм събрал смелостта да пристъпя към Новия завет ("Евангелие по Матея" - 1997). Това ми помогна да намеря човека в себе си ("Самият човек" - 1999)! Сънувах, че съм се събудил ("Сънят" - 2001). Събудих се и претърпях сътресение ("Сътресение" - 2006)! От него научих много, както за моите предци, така и за съвременната българска публика ("Български разкази" - 2010). По-късно проумях, че неусетно съм се превърнал в смешен човек, който отново сънува ("Сънят на смешния човек" - 2014).
Окончателно достигнах до истината!
Аз съм просто артист, заключен в театъра след края на поредното представление и не мога да изляза в реалността ("Юбилей" - 2015). Тогава на сцената кацна черното пиле и отново ме понесе на крилете на театъра ("Черното пиле" - 2016)! Играх, играх, играх и стигнах до ("Мариус 50" - 2019).
Ще потърся причините в "Нашенец"!

Мариус Куркински 30 години - моноспектакли


МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички