Loading...
*** DCP IN HALL 1 AND HALL 2 /EUROPE/! PREMIERE EVERY WEEK!
РУСКА КАМЕРНА ФИЛХАРМОНИЯ САНКТ ПЕТЕРБУРГ - СВЕТОВНА КЛАСИКА И ФИЛМОВА МУЗИКА
РУСКА КАМЕРНА ФИЛХАЛМОНИЯ САНКТ ПЕТЕРБУРГ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

С ШЕДЬОВРИ ОТ ФИЛМОВАТА МУЗИКА И СЪС СВЕТОВНА КЛАСИКА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИМ 25 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ”

Един от най-елитните оркестри от световния подиум ще поднесе концерт с емблематични музикални теми от филмовата индустрия. На 31-ви август от 21:00ч. ни предстои среща с изявените музиканти на високия клас на руската школа – възпитаниците на Държавната консерватория „Римски Корсаков” в Санкт Петербург, основали Руска камерна филхармония Санкт Петербург и концертиращи днес в най-престижните зали на големите градове в Европа и по света.

Като подарък за филмовата гилдия и за вярната варненска публика на сцената ще чуем и видим като солист с харизматичната тема за хармоника на Енио Мориконе от филма „Едно време на запад”, от филма „Винету” и др., човекът-хармоника РЕНЕ ГИЗЕН. Днес, достигнал вече 78 годишна възраст, Рене Гизен ще пристигне от Берлин за първата си визита в България и ще ни разкаже как преди много години се е явил на кастинга на Мориконе за култовия уестърн и в последствие е изсвирил безброй много пъти темата от филма заедно с филхармониите на Берлин, Луизиана, Ню Орлеанс и др., превърнала се в златна класика и днес, и занапред. За огромно наше удоволстви, и ние тук във Варна ще имаме насладата да чуем популярната тема в аранжимент за симфоничен оркестър и под изпълнение на едни от най-изявените музиканти на световната класика.

На сцената под палката на диригента на оркестъра ЮРИЙ ГИЛБО ще чуем и МАЙКЪЛ ГЕРШУИН – цигулка, концертмайстор на квартета „Гершуин” със световна концертна практика и популярност. Ще аплодираме като солист и РОМАН КУПЕРШМИД – кларинет, известен като „Руският диамант”, един от най-младите таланти на Русия. Концерт майстор – водач на първи цигулки ще бъде ВЛАДИМИР БРОДСКИ – представител на руско-американската школа, виртуоз от най-висока класа, популярен солов изпълнител.

Руската камерна филхармония Санкт Петербург е един от най-търсените камерни оркестри в Европа. Известни са най-вече с експресивността, с която свирят солисти и оркестранти, с изключителното умение и техничност на изпълнителите и с изяществото на легендарния руски звук в съчетание с европейските традиции от най-висока класа.
Основан от виртуозни музиканти, завършили Държавната консерватория "Римски Корсаков" в Санкт Петербург, оркестърът отразява впечатляващо степента на музикалния талант в руската школа, както и високия стандарт на музикалното образование в родната Русия. Изключително широката гама от репертоар - от бароков до модерен, превръща оркестъра в един от най-солиращите камерни ансамбли не само в Европа, но и по света.
В календара на филхармонията концертните вечери и матинета са заели почти всяка дата за години напред, в най-престижните концертни зали по света.
Възхваляваната виртуозност на оркестъра и специфичното качество на звука са причина за ярки концертни прояви с международни звезди като Найджъл Кенеди, Дейвид Гарет, Миша Майски, Мистислав Ростропович, Игор Ойстрах, Лиана Исакадзе, Микис Теодоракис, Гиора Фейдман, Андрей Гаврилов, Елена Башкирова, Дейвид Гарет, Нина Корти и Сергей Накаряков.


See full calendar
News / More news