Loading...
*** ONLY ON DECEMBER, 21st - CHINESE TRADITIONAL MUSIC FROM GANSU! TICKETS ARE FOR SALE!
Детето и вълшебствата, едноактна опера, Морис РавелДетето и вълшебствата
Едноактна опера
Морис Равел
Фестивален и конгресен център – Варна
зала 1
31 май и 1 юни 2018

Диригент: Грегъри Бухалтер, Метрополитън опера, Ню Йорк

Диригент на хора: Трей Дейвис, директор на хоровите дейности, Щатски университет на Луизиана

Режисьор: Рейчъл Харис, директор на операта, Щатски университет на Луизиана.

Сценограф: Тодор Демеров, Държавна опера – Стара Загора

Пиано: Марек Ружински, Кралска опера, Ковънт Гардън, Лондон, Обединено кралство

Солисти, хор и оркестър на Оперна академия Varna International


Кратко изложение:„Детето и вълшебствата“ разказва историята на непослушно малко момче през 1917г.в Нормандия.То отказва да напише домашната си работа, в яда си унищожава всичко в своята стая. Впоследствие предметите оживяват и се обръщат против него, търсейки отмъщение за поразиите, с които ги е засегнал. Накрая момчето помага като превързва наранената лапичка на катеричка. Предметите решават, че все пак детето не е толкова лошо

Дебют на маестро Грегъри Бухалтер в България с „Детето и вълшебствата“ на Морис РавелЗа пръв път на българска сцена ще дирижира маестро Грегъри Бухалтер, диригент в Метрополитън опера в Ню Йорк, артистичен директор и диригент на оперния театър във Феърбанкс, щата Аляска и на „Опера камерата” във Вашингтон, музикален директор на операта в Лас Вегас, щата Невада.
Събитието ще се състои на 31 май и 1 юни от 19.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна и е организирано от продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ като част от програмата в рамките на 7-мата Оперна академия Varna International (20 май–17 юни 2018). Участниците в нея ще покажат уменията си в общо 10 десет вокални, оперни и кантатно-ораториални концерти в сътрудничеството на професионални изпълнители и елитен международен преподавателски екип. В главната роля на Детето ще се изявяват Кели Бърч и Анджелина Петрониевич.
Сред имената на преподавателите в академията са режисьорите Рейчъл Харис (директор на операта на Щатския университет в Луизиана), Патрик Хансън (директор на опера „МакГил“, Монреал, Канада) и Дейл Морхаус (Университет на Мисури, Канзас Сити); вокалните педагози Линда ди Фиоре (Университета на Северен Тексас, опера на Санта Барбара, Калифорнийски университет в Санта Барбара), Дженифър Глидън (Тексаски A§M университет в Комерс), Томас Стюдебейкър (Чикагски колеж за сценични изкуства, Илинойс), Керъл Уилсън (Университета на Северен Тексас), Скот ЛаГраф (Щатски университет „Стивън Фулер Остин”) и Уесли Лоурънс (Щатски университет „Сам Хюстън”, Тексас); сценографът Тодор Демеров (Държавна опера на Стара Загора) и др.

Декорите и костюмите за спектакъла на шедьовъра на Морис Равел са по проект и изработка на Държавната опера на Стара Загора. Художественото оформление на афишите е дело на Аглика Чонева – Стоилова.

Едноактната лирична драма „Детето и вълшебствата“ на Морис Равел разказва историята на непослушно малко момче през 1917 г. в Нормандия. То отказва да напише домашната си работа, в яда си унищожава всичко в своята стая. Впоследствие предметите оживяват и се обръщат против него, търсейки отмъщение за поразиите, с които ги е засегнал. Накрая момчето помага като превързва наранената лапичка на катеричка. Предметите решават, че все пак детето не е толкова лошо.

„Варна Интернешънъл“

“Варна интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна. Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други.

„Детето и вълшебствата“, едноактна опера, Морис Равел, Фестивален и конгресен център – Варна, зала 1

диригент Грегъри Бухалтер, Метрополитън опера, Ню Йорк

диригент на хора Трей Дейвис, директор на хоровите дейности, Щатски университет на Луизиана

режисьор Рейчъл Харис, директор на операта, Щатски университет на Луизиана.

сценограф Тодор Демеров, Държавна опера – Стара Загора

пианист Марек Ружински, Кралска опера, Ковънт Гардън, Лондон, Обединено кралство

солисти, хор и оркестър на Оперна академия Varna International


Кратко изложение:„Детето и вълшебствата“ разказва историята на непослушно малко момче през 1917г.в Нормандия.То отказва да напише домашната си работа, в яда си унищожава всичко в своята стая. Впоследствие предметите оживяват и се обръщат против него, търсейки отмъщение за поразиите, с които ги е засегнал. Накрая момчето помага като превързва наранената лапичка на катеричка. Предметите решават, че все пак детето не е толкова лошо 
See full calendar
News / More news