Зареждам...
JAM SESSION
Година: 2018
Продукция: Българска

29 юни - зала "Европа" - 19 ч.

"JAM SESSION" - България, 2018 год., документален, 80 мин.

режисьор: Борислав Колев

Композиторът, мултиинструменталист, художник и реставратор Николай Иванов ОМ в едно лудо приключения, изпълнено с музика. Той пътува през времето и пространството – от софийския квартал Факултета и различни точки на България, през елитната сцена на Берлин и пустинята на Мали, до подножието на Еверест. С него летят виртуозът на цигулката Венци Такев и световният бийтбокс шампион Скилър от сензационния проект „Балкан кханс“, както и други колоритни артисти, обединени от таланта и любовта към изкуството. За да се издигнат високо в небето, на път към поредното вълнуващо място на планетата. И поредния jam session.

Награди: награда на публиката на  международния кинофестивал Master of Art 2018

Цени на билетите: 6 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери


Творческа биографияна БориславКолев
Борислав Колев е роден във Варна. Завършил е "Кинознание" и следдипломна квалификация по кино и телевизионна режисурав НАТФИЗ. Работил е като журналист в областта на културата във вестниците „Поглед“, „Стандарт“ и „Сега“. Водил е рубрики за кино в „Култура“ и „24 часа“.   
Автор на концепциите и отговорен редактор на “КапитЕл” и “Капитал Light” – приложения за изкуство и свободно време на вестник „Капитал”. Бил е главен редактор на списание “Паралели”, както и зам.-програмен директор на БНТ.
Носител е на Националната награда за журналистика в печатна медиа на Съюза на българските журналисти. Автор е на книгата "Горчиво кино", която съдържа интервюта с изявени личности в българското и световно кино.
Сценарист  на телевизионното предаване за българско кино "Понеделник осем и половина" по БНТ. Сценарист на телевизионния формат „Лачените обувки на българското кино“ по БНТ (Почетна „Златна роза” и Националната награда за журналистика в електронна медиа наСъюза на българските журналисти).
Борислав Колев е сценарист и режисьор на „Стоичков” (2012)– най-гледаният български документален филм, прожектиран на десетки международни фестивали, спечелил престижни награди и закупен от телевизии в цял свят, включително гигантът Canal+.
  Борислав Колев е режисьор и на документалните филми „Салто мортале“, „Окото на Минотавъра“ и игралната новела „Коледа“, които също имат завиден фестивален успех, както и национални и международни награди и номинации. Всичките те са излъчвани многократно в каналите на БНТ, а „Салто мортале“ е излъчван и по културния Canal 3 на Белгийската обществена телевизия.
Най-новият документален филм на Борислав Колев „Джем сешън“ (Jam Session, 2018 г), който е музикален, сега започва своите срещи със зрителите. Още с дебютното си участие на Международния фестивал Master of Art той бе удостоен с Наградата на публиката. Предстоят му участия на фестивали в Германия, Сърбия и Австралия.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички