Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА НА КАСА И ОНЛАЙН WWW.FCCVARNA.BG ***
"East-West Chamber Orchestra" солисти Сергей Крилов, цигулка и Ростислав Кример, пиано
29 юни Фестивален и конгресен център 19 ч.
Концерт на Камерен оркестър "East-West Chamber Orchestra"
солисти Сергей Крилов, цигулка и Ростислав Кример, пиано

Менделсон – Концерт за цигулка, пиано и струнни, ре минор, MWV O4
Аренски – Вариации на тема от Чайковски, ла минор, оп. 35а
Чайковски – Серенада за струнни, до мажор, оп. 48


Вдъхновеният от Юри Башмет проект "East-West Chamber Orchestra" гостува на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 29 юни във Фестивалния и конгресен център от 19 часа. Виртуозни музиканти от Източна и Западна Европа се събират, за да изваят заедно шедьоври на Менделсон, Чайковски и Аренски. Главен диригент и артистичен директор е Ростислав Кример.

Основана през 2015 г. като оркестър на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, формацията всеки сезон изнася концерти в различни страни на Европа. Оркестърът се определя като посланик на международното сътрудничество, мира и културните връзки в Европа и света. Освен с изявените изпълнители, носители на престижни награди от световни конкурси "East-West Chamber Orchestra“ впечатлява и с подбора на много добри инструменти.

Познавачите във Варна ще имат възможността да се потопят в изкуството на "East-West Chamber Orchestra" и на двама именити солисти – Сергей Крилов – цигулка и Ростислав Кример – пиано.

Билети от Касата на ФКЦ.
Цени на билетите от 5 и от 20 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.
Международен камерен оркестър "East-West Chamber Orchestra"

"Много вълнуващ проект, водещ към истински успех" Юри Башмет

Камерен оркестър "Изток-Запад" обединява солисти и водещи оркестранти от Франция, Грузия, Германия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Украйна и други, като негова цел е укрепване на връзката и културното сътрудничество между Източна и Западна Европа. Членовете на Оркестъра са изключителни изпълнители - концертмайстори и водещи музиканти на известни оркестри, професори в музикални академии, както и лауреати на най-престижни конкурси по цял свят, сред които „Чайковски“, ARD и „Паганини“. Освен с изявените изпълнители оркестърът впечатлява и с подбора на много добри инструменти. Тази рядка комбинация дава изключителното звучене на камерната формация.

Основан през 2015 г. като оркестър „ин резидънс“ на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, формацията не музицира само по време на фестивала, но всеки сезон изнася концерти и осъществява проекти в различни страни на Европа. Оркестърът се определя като посланик на международното сътрудничество, мира и културните връзки в Европа и света.

Сред солистите, свирили с „Изток-Запад“, са: Юлиан Рахлин, Пол Бадура-Шкода, Давид Герингас, Вивиан Хагнер, Сара Маклрави, Масимо Мерчели.

Музикалният и художествен директор Ростислав Кример е и артистичен директор на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, на чиято сцена всяка година през последното десетилетие гостуват много изпълнители от световна класа. Основаването на оркестъра е естествената следваща стъпка за изявения пианист, който е дуо партньор на много известни солисти като Максим Венгеров, Гидон Кремер, Юри Башмет, Сергей Крилов и Виктор Третяков.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички