Зареждам...
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ПРОЖЕКЦИЯТА НА „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ НА 20.10 СЕ МЕСТИ В 17 ч. В ЗАЛА 1. БИЛЕТИТЕ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. МОЛИМ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!***Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, всеки ден от 19 ч. в зала "Европа". Билетите вече са в продажба!***От 23 до 26 октомври очаквайте за първи път във Варна фестивал за селекция от документални филми SOFIA BITING DOCS***
DESPLANTE на ЕДУАРДО ГЕРЕРО
МЕЖДУНАРОДНИЯТ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“
и
МЕЖДУНАРОДНИЯТ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“

представят

в зала 1 на Фестивален и конгресен център


новата звезда на испанския танц
ЕДУАРДО ГЕРЕРО
в

DESPLANTE
съвременен фламенко спектакъл

8 юни - 20:30 ч.

С участието и на: 
Емилио Флоридо - вокал
Хавиер Ибанес - китара

Звуков и светлинен дизайн: Феликс Васкес


“Desplante“ е интимен, драматичен и въздействащ фламенко спектакъл, който комбинира различни видове от характерния испански танц в майсторското изпълнение на една от новите звезди на фламенко сцената – Едуардо Гереро. Desplante e от множеството видове йамада във фламенкото – знак, който изпълнителят дава на певеца и китариста за предстояща смяна в ритъма. Със своя ярък индивидуален почерк и интензивно присъствие, Гереро извлича същността на фламенкото и му придава съвременна форма. Той е придружен от безупречния глас на Емилио Флоридо и красивото звучене на китарата на Хавиер Ибанес, които създават истинска наслада за сетивата. С "Desplante" Едуардо Гереро показва същността на фламенкото с нова сила и усъвършенстван стил, който допринася за развитието на този танц, обявен от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство. Спектакълът е създаден специално за един от най-значимите фестивали за фламенко „Минас де ла Унион" в Мурсия и е отличен на него с първа награда в категорията деспланте. 

Цена на билетите: 
пояс А: редовна цена - 15 лв., намаление за учащи и пенсионери - 12 лв.;
пояс Б: редовна цена - 12 лв., намаление за учащи и пенсионери - 10 лв.

 

Едуардо Гереро започва да танцува фламенко едва шестгодишен в школата в Кадис, след което продължава обучението си при легенди на испанския танц като Антонио Каналес, Манoло Марин, Марио Майа и Чики де Херес. Учи класически и съвременен танц. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко хореографи и изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и др. Танцува на водещи сцени в Испания и по света. Гастролирал е в Болшой театър в Москва, в Музея Гугенхайм в Ню Йорк и др. 

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Посолството на Испания в България и на Институт Сервантес – София.  

   

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички