Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
BlackKklansman
Година: 2018
Продукция: Друга

21 ноември - зала "Европа" - 18:00 ч.

КИНОМАНИЯ 2018
BlackKklansman - САЩ, 2018, 134 мин

Режисьор:Спайк Лий
В ролите: Джон Дейвид Уошингтън (Рон Сталуърт), Адам Драйвър (Флип Цимерман), Лора Хариър (Патрис Дюма), Тофър Грейс (Дейвид Дюк), Робърт Джон Бърк (началник Бриджис), Хари Белафонте (Джеръм Търнър)

Базиран на истинска история
В края на 70-те години Рон Сталуърт става първият офицер от полицията в Колорадо Спрингс с афро-американски произход. Нашега новобранецът Сталуът набира номер от вестникарска реклама за нови членове на Ку Клукс Клан и ето че скоро си уговаря дори среща. Рон увещава колегата си Флип Цимерман да отиде на срещата. В следващите месеци Сталуърт ръководи разследването си по телефона, докато Цимерман осъществява всички лични срещи с членовете на Клана. През цялото време двете ченгета са наясно с огромния риск, който поемат с изпълнените с омраза, пристрастени към оръжията и склонни към насилие членове на Клана.

Лий е във върхова форма, ескалирайки напрежението. Решавайки филма в жанра на полицейския трилър, той намира време и за хумор, и за романтика. Режисьорът отдава почит на „Blaxploitation” филмите от епохата, подчертавайки влиянието на киното върху расовите отношения от Раждането на една нация на Грифит, през филмите за Тарзан, до Отнесени от вихъра.

Награди:
Кан – Голямата награда на журито
Локарно – Наградата на публиката

Цени на билетите: 8 лв. редовна, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички