Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април! *** ПОДАРЕТЕ СИ ПРАЗНИЧНА ЕМОЦИЯ! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ САМО НА 30 април в зала 1 на ФКЦ!
9+1 / СМАРТФОНЪТ БЕГЛЕЦ
Година: 2018
Продукция: Българска

1 октомври - зала 1 - 14 ч.
36-ти ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА"

КЪСОМЕТРАЖНА КОНКУРСНА ПРОГРАМА
"9+1" - България, 2018, 7 мин., дебют
Сценарий: Даниел Симеонов и Християн Христов
Режисьор: Даниел Симеонов
Оператор: Милена Стойкова
С участието на:Алберто Христов, Ванеса Дачева, Летисия Атанасова, Мелинда Минчева, Николета Грозева, Преслава Юлиянова, Радосвета Парашкевова, Александра Василева, Мирослав Искренов, Християн Христов 
С подкрепата на: Титан АД/ Ню Бояна
 
Краят на света. Всички хора са изчезнали с изключение на няколко деца, които са оцелели и се крият в гората. Те създават нов свят в своя лагер – със свои правила и закони. Девет са, но скоро разбират, че не са сами.
 
Даниел Симеонов завършва режисура в НБУ. Проектът му за бакалавърска степен е к/м документален филм “Близо”. Режисьор е на няколко студентски филма и телевизионни реклами, сценарист е на к/м “Може би”. Публикува кинокритика, сътрудничи на няколко кинофестивала. Първата му самостоятелна фотоизложба е “Близо до Близкия изток” в Дома на киното в София. В момента е учител и учениците му участват в “9+1” 

КОНКУРСНА ПРОГРАМА 
"СМАРТФОНЪТ БЕГЛЕЦ" - България, 2018 год., 90 мин.
Режисьор: Максим Генчев
В ролите: Симеон Филипов, Матей Генчев, Василена Стоянова
 
Тийнейджърите Фил, Анджи и Марко се опитват да намерят пари за лечението на едно дете. В търсене на заровено съкровище, с помощта на високотехнологичeн смартфон, те се пренасят в миналото сред страшни хайдути, където ги очакват големи приключения, но и застрашаващи живота опасности. 
Спасявайки се, без да искат, пренасят в настоящето двама от хайдутите...

Биография на режисьора
Максим Генчев завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов” през 1980 г. в класа на проф. Крикор Азарян. В продължение на 20 години работи като актьор в няколко големи български театъра и над 30 международни и български филмови продукции, и телевизионни сериали. През 2007 г. той започва кариерата си на филмов режисьор и сценарист: Смартфонът беглец (2018), Преглед на вътрешните пространства (2017), На педя от земята (2016), Дякон Левски (2015), Друг (2010), В ложата на тротоара (2010, documentary), Гераците (2008). За филма „Дякон Левски“, Максим е носител на награда за най-добра историческа драма на Artisan Festival International Cannes World Cinema Initiative 2015 и най-добър монтаж на Darbhanga International Film Festival 2017. 


Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички