Зареждам...
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ПРОЖЕКЦИЯТА НА „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ НА 20.10 СЕ МЕСТИ В 17 ч. В ЗАЛА 1. БИЛЕТИТЕ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. МОЛИМ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!***Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, всеки ден от 19 ч. в зала "Европа". Билетите вече са в продажба!***От 23 до 26 октомври очаквайте за първи път във Варна фестивал за селекция от документални филми SOFIA BITING DOCS***
6,9 ПО РИХТЕР
Година: 2016
Продукция: Европейска

1 октомври - зала 1 - 14 ч.

35 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА"
Фокус копродукции

"6,9 ПО РИХТЕР" - премиерен филм на Румъния, България и Унгария
2016 г., 117 мин.


Сценарист и режисьор: Нае Каранфил
В ролите: Лаурентиу Банеску, Мария Обретин, Теодор Корбан

Сутрин. Едва доловим трус паникьосва Букурещ, докато градът очаква непреодолимото приближаване на разрушително земетресение. Медиите представят непрекъснато мнения на експерти и зловещи архивни кадри от 4 март 1977 година.
В същия ден актьорът Тони и съпругата му Кити, интериорен дизайнер, се местят в нов апартамент, намиращ се в стара сграда в центъра на столицата. Покупката е била голям късмет – заради ниската цена, но едновременно и доста рискована – заради сеизмичната опасност за сградата. Младостта на Тони е към края си, бракът му е клопка, а кариерата – посредствена.
На всичкото отгоре, след 35-годишно необосновано отсъствие, в живота му нахлува повторно баща му Деди. Той е антипод на Тони, хедонист и епикуреец, „ловец на мига“. Деди превзема новия апартамент и от този момент героят трябва да се справи със сериозни въпроси и дилеми.


Цена на билета: 7 лв. 
За учащи, пенсионери, хора в неравностойно положение и инвалиди: 5 лв.
 

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички