Зареждам...
65 ГОДИНИ Ансамбъл за народни песни и танци "Одесос" при ОД на МВР-Варна
6 април 2019 - зала 1 - 18:30 ч. 

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ по случай 65 години  АНТП “ОДЕСОС” при ОД на МВР - ВАРНА 


АНТП  “ОДЕСОС”  при ОД на МВР - ВАРНА

 
Ансамбъл “Одесос” е създаден през 1953 г. от певци, инструменталисти и танцьори към Дом на културата при Министерство на вътрешните работи гр. Варна. През годините ансамбълът е съхранил и доразвил българския фолклор. През школите и формациите му са преминали много изпълнители. Днес участници са служители, техните деца, ученици и студентиот града. Ансамбълът е носител на множество награди от страната и чужбина. Едно от първите е от кметството на град Монтрежо – Франция и от Женева – Швейцария, където ансамбълът получава почетния ключ на града. Многобройните отличия, които има ансамбълът не могат да се сравнят с най значимото отличие - орден "Кирил и Методий" ІІ–ра степен на президента на Република България. Носител на златни медали от републиканските фестивали. Носител на първо място на коледните надигравания в град Варна. Художествените ръководители на ансамбъла са наградени с „Цялостен принос за опазване и съхранение на българския фолклор” и много др. 
В репертоара на състава са залегнали песни и танци от всички фолклорни области на България на едни от най-изявените творци като: професор Кирил Дженев, професор Даниела Дженева, Методи Кутев, Димитър Манов, Здравко Даскалов, Стефан Мутафчиев, Данчо Радулов, Йорданка Неделчева, Тончо Тончев и др. Участниците наброяват 42 човека, от които 32 танцьори, 9 оркестранти, 6-ма солисти и хореограф.
        
Художествен ръководител и хореограф е Радослав Иванов, а  главен диригент  е Данчо Радулов. Изкуството на ансамбъла винаги предизвиква горещи аплодисменти със самостоятелните си концерти както в национален, така и в международен мащаб. Ансамбълът е изнесъл над 3200 концерта пред повече от милионна аудитория на четирите континента. Програмата, която представя  цялата пъстрота на българския фолклор  е оценена от водещи специалисти на българския фолклор. Вход с покани
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички