Зареждам...
ЩАСТЛИВИЯТ ЛАЗАРОТ
Година: 2019
Продукция: Европейска

20 март - зала "Европа" - 18:00 ч.

МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2019
ЩАСТЛИВИЯТ ЛАЗАРОТ - Италия, Швейцария, Франция, Германия, 125 мин, цветен
Режисьор: Аличе Рорвахер
В ролите: Адриано Тардиоло, Алба Рорвахер, Томазо Рано, Лука Киковани, АньезеГрациани, Серхи Лопес, Наталино Баласо, Николета Браски

Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце,когото често погрешно смятат за глупак, и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в тяхното изолирано градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в толкова ценно приятелство, че ще го накара действително да търси Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят.


Аличе Рорвахер
Аличе Рорвахер е родена през 1981 във Фиезоле, Италия, учи в Торино и Лисабон. Работила е като музикант, като монтажист и режисьор на документални филми. През 2004 г. пише сценария на документалния Un piccolo spettacolo (реж. Пиерпаоло Джиароло), а от 2006 до 2009 г. работи по още 5 документални филма като сценарист, монтажист и асистент-режисьор. Първият ѝ игрален филм Corpo Celeste е представен в Кан („Петнайсетдневка на режисьорите”) през 2011 г., а след това е селектиран и за Сънданс, Карлови Вари, Ню Йорк, Лондон, Рио и Токио. През 2014 г. тя представя изключително успешно италианското кино в Кан с Чудесата. Щастлив като Лазаро (2018) е най-новият й филм.

Награди и номинации:
Кан '18 – Най-добър сценарий; Официална селекция
Чикаго '18 – Най-добър филм
Йерусалим '19 – Награда „В духа на свободата“


Цени на билетите: 8 лв. - редовна; 
6 лв. - намаление за учащи/пенсионери или при закупуване на 5 и повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички