Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ЧОВЕКЪТ, КОЙТО УБИ ДОН КИХОТ
Година: 2018
Продукция: Европейска

24 и 27 ноември - зала "Европа" - 20:00 ч.
28 ноември - зала "Европа" - 17:30 ч.
29 ноември - зала "Европа" - 17:00 ч.


ЧОВЕКЪТ, КОЙТО УБИ ДОН КИХОТ - Испания, Великобритания, Франция, Португалия, 2018, 132 мин., приключенски, комедия, драма
Режисьор: Тери Гилиъм
Сценаристи: Тери Гилиъм, Тони Грисони
В ролите: Адам Драйвър, Джонатан Прайс, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Серхи Лопес, Джорди Мола, Жоана Рибейро, Роси де Палма и др.

По мотиви от романа „Дон Кихот” на Мигел де Сервантес

Актьорите Джонатан Прайс и Адам Драйвър се превъплъщават в образите на Дон Кихот и Санчо Панса. Циничен рекламист на име Тоби заминава за Испания. По време на снимки среща циганка, която му дава копие на някакъв странен филм. Тоби се отправя на път, но един възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот, го обърква с оръженосеца Санчо Панса. За режисьора на реклами илюзията и реалността стават неразличими. По пътя от днешен Лондон към Ла Манча от XVII век, в хода на едно комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от един филм, който е направил на младини. Дали Тоби ще си възвърне човечността? Може ли Дон Кихот да се спаси в лудостта си, без да е обречен на смърт? И дали любовта ще покори света?
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички