Зареждам...
ФОЛКЛОРНА ДЪГА НАД БРЕГА
5 юни 2019 - зала 1 - 18 часа

Народно читалище "Елин Пелин-1977 "
представя

"ФОЛКЛОРНА ДЪГА НАД БРЕГА" 

вход свободен

 Народно читалище „Елин Пелин – 1977“ е самоуправляваща се българска културно-просветна организация и се изгражда върху принципите на доброволността, демократизма и автономността. В него може да участва всеки без ограничение на възраст, пол, партийна, етническа и религиозна принадлежност.

     Целта на читалището е да създава, опазва и разпространява духовните ценности, да развива творческите способности и да задоволява културните потребности на населението и неговите интереси; да подпомага и организира културни прояви.

 

     Народно читалище "Елин Пелин-1977" е създадено през 1971 г. като филиал на НЧ "Искра". От 1977 г. е обособено като самостоятелна културно-просветна организация за нуждите на населението в район "Младост", микрорайон "Трошево", чието население надхвърля 90 000 жители.

    В годините на своето съществуване в читалището са работили: театрален състав, художествено слово, танцов, битов ученически хор, акордеонен и народен оркестър, детско-юношески ансамбъл, танцов ансамбъл“ Пендари“ и др.

   

 Днес функционират  школи по: пиано, цигулка, класическа китара, гайда, английски език, български народни танци, модерни танци, спортни танци, зумба, йога, народно пеене,  поп и джаз пеене, изобразително и приложно изкуство, шах, детска учебна занималня, самодейни колективи.

 

Всички желаещи могат да се включат в групите за начинаещи и напреднали. Участието изисква ангажиране и постоянство.
 

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички