Зареждам...
* От 15 февруари гледайте във ФКЦ НОВИЯ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ „ГРЕШНИЦИ“! *** ПОДАРИ С ЛЮБОВ ЛЮБОВТА КЪМ МУЗИКАТА – 110 лв. ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ ЛУКСОЗНИ ПОКАНИ ЗА ДВАМА за концерта на МАРИО ХОСЕН И ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24.03.2019г.! *** ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ЗА ПЪРВИТЕ 100 БИЛЕТА - ОТСТЪПКА ОТ 10 ЛВ за Виолончелов квартет РАСТРЕЛИ - От Брамс до Бийтълс на 12 април!***
ФЕСТИВАЛ НА ПЛАНИНАРСКОТО КИНО 2018 / BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL WORLD TOUR 2018 VARNA
Година: 2018
Продукция: Друга

9 август - зала 2 - 20 ч.

Banff Mountain Film Festival World Tour 2018 Варна

В разгара на лятото отново ще се пренесем в света на най-добрите планинарски филми от Banff Centre Mountain Film Festival World Tour. За трета поредна година, след прожекциите в София и Пловдив, Канадският кинофестивал ще гостува и в морската ни столица с десет ленти, посветени на свободата, любовта към приключенията и спортовете, свързани с природата. На 09 Август в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център-Варна, зрителите ще могат да се насладят на истории за непознати земи, култури и вдъхновяващи приключения. 
Очакваме ви за една незабравима августовска вечер!
Партньори на тазгодишното издание на фестивала в България са магазини за спортна екипировка BaseCamp (basecamp-shop.com). 
Медийни партньори на събитието: списание 360 (www.360mag.bg), dnevnik.bg, peika.bg, списание Travel & extreme Explorer

ПРОГРАМА
20:00 Banff Centre Film Festival World Tour 
Представяне 
Surf the Line, 3’, (2016, Франция, 3 мин., бейсджъмпинг) –За Летящите франсета нестандартният начин на мислене не е избор, а начин на живот.
Denali's Raven, (2016, САЩ, 9 мин, планински) – За катерачката, скиорка и гид Лейан Фалей, само зърването на дивата Аляска предизвиква желание за пътешествия! За да съчетае своя приключенски  дух с отговорностите на това да бъде родител, тя ще трябва да се научи да лети.
The Space Within, (2017, САЩ, 6 мин., ски) – Представете си, че умът ви се разхожда от действителността на реалния живот и пространството, което ви заобикаля, изпълнено с красивия, мек Японски пресен сняг.
Intersection: Micayla Gatto, (2017, САЩ, 5, планинско колоездене ) – Планинският колоездач Микайла Гато въвежда зрителя в своя свят на атлет и артист, препускайки през красиво създадени шедьоври, където цветовете оживяват и реалността се смесва с изкуството.
The Last Honey Hunter, (2016, Канада, 36, култура) - Мауле Дхан Рай е последният човек в отдалеченото непалско село Саади, който е бил посетен в съня си от гневния горски дух, наречен Ронгкеми. Ако никой друг в селото няма този сън, стара традиция от поколения може да умре.
Imagination: Tom Wallisch, (2017, Канада, 5, ски, хумор)–Били ли сте някога онова хлапе, което седи на задната седалка в колата на родителите си и мечтае да е някъде другаде? Затова си представяте, че отстрани до пътя има скиор, и вие контролирате всички негови движение – бек флипове, скокове от покриви, пързаляне по рейлове… Е, ами ако вашето въображение оживее?
Пауза, 30’ 
21:40 – 23:00 Banff Centre Film Festival World Tour 
Представяне 
Where the wild things play, (2016, САЩ, 4, мултиспорт) – Има дълго съществуваща дискусия защо няма много жени в приключенската индустрия, независимо дали става въпрос за ски, катерене или рафтинг? Е, време е да разберем Къде играят Дивите Неща!
Loved by all: The Story of Apa Sherpa, (2017, Канада, 14, култура) – Апа Шерпа е изкачвал вр. Еверест 21 пъти, но не пожелава това на никого. Израствайки в отдалечения Непалски район Кхумбу, на 12 годишна възраст Апа е принуден да напусне училище и да стане носач. За непалците, доходът от работата като шерпи е в конфликт с мечтите, които са възможни само чрез образование и знания.
Tsirku (Tour Edit), (2016, Канада, 16, ски) – Екип от атлети се отправя на пътешествие, с цел да се справи с легендарните вълнообразни ребра на ледника Tsirku, разположен дълбоко в планините Sain Elias, където Аляска, Британска Колумбия и Юкон се срещат. Ненужно е да споменаваме, че задачата не е била лесна!
Safety Third, (2017, САЩ, 29, катерене, хумор) – Брад Гобрайд надхвърля пределите на смелостта. Проследете пътя му от зле замислените и защитени катерения до невъобразимите соло изкачвания и възстановяването му от падане със счупване на гърба, до едно от най-трудните изкачвания в кариерата му.


Цена на билета 10лв. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички