Зареждам...
***ОЧАКВАЙТЕ VARNA INTERNATIONAL ACADEMY И ПЪРВИТЕ ПРОМО БИЛЕТИ ЗА ВСИЧКИИ ПРЕМИЕРНИ ЗАГЛАВИЯ И КОНЦЕРТИ НА ИМЕНА ОТ АМЕРИКАНСКАТА МЕТРОПОЛИТАН ОПЕРА И ОТ НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ МУЗИКАЛНИ УНИВЕРСИТЕТИ *** ОТ 4 МАЙ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ „КИНО ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ“***ОТ 11 МАЙ МЕЖДУНАРОДЕН ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ ЗА КЪСОМЕТРАЖНО ФАНТАСТИЧНО КИНО 2018***
УЛИЧНА СЦЕНА, опера в две действия от Курт Вайл, Премиера за България

Купи билет10 юни, 19 ч.
„Улична сцена“,
опера в две действия от Курт Вайл
Премиера за България,
Фестивален и конгресен център – Варна,
зала 1

Диригент: Грегъри Бухалтер, Метрополитън опера, Ню Йорк

Диригент на хора: Трей Дейвис, директор на хоровите дейности, Щатски университет на Луизиана

Режисьор: Патрик Хансън, директор на опера „МакГил“, Монреал, Канада

Тодор Демеров, Държавна опера – Стара Загора

Пиано: Джоуди Гоубъл, оперен корепетитор, Щатски университет, Айова

Солисти, хор и оркестър на Оперна академия Varna International

Симфоничен оркестър на АШДОД, Израел


„Улична сцена“ е американска опера в две действия от Курт Вайл (музика), Лангстън Хюз (либрето) и Елмър Райс (книга). Написана през 1946, премиерата на операта се състои във Филаделфия през същата година. Базирана е на едноименната пиеса на Елмър Райс, която получава престижната награда „Пулицър“. Вайл замисля операта в иновативен синтезиран стил между европейската традиционна опера и американския музикален театър. Той получава награда „Тони“ за най-добра оригинална партитура за неговата творба, след премиерата и на Бродуей през 1947 г.
Действието на операта се развива през 30-те години на XX век в жилищна сграда в ниската източна част на Манхатън, Ню Йорк в гореща лятна вечер. Живущите следват обичайния си ежедневен ритъм на живот, докато трагично стечение на обстоятелствата, в любовен триъгълник, води до убийство.
Партитурата съдържа оперни арии и ансамблови епизоди в стила на Джакомо Пучини, също така джаз и блус влияния, и музикални сцени в традицията на Бродуей.
  
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички