Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
"ТРАВИАТА" от ДЖУЗЕПЕ ВЕРДИ
Международният музикален фестивал „Варненско лято“
и
Международният театрален фестивал „Варненско лято“
представят
 
в зала 1 на Фестивален и конгресен център
 
Метрополитън опера на живо от Ню Йорк:
„ТРАВИАТА“  от Джузепе Верди   

12 юни - 19 ч.


Прожекция със субтитри на български и английски език,
времетраене: 2 ч. 35 мин., с антракт

Либрето: Франческо Мария Пиаве
Диригент: Никола Луизоти 
Постановка: Вили Декер

С участието на: Соня Йончева (Виолета Валери), Майкъл Фабиано (Алфред Жермон), Томас Хемпсън (Жорж Жермон)

След големите успехи на нюйоркска сцена като Мими, Джилда и Дездемона, Соня Йончева отново се превъплъщава в трагична оперна героиня. Обречената куртизанка Виолета Валери се смята за върхова роля за всяко сопрано заради неизчерпаемите вокални и драматични възможности, които дава. Младата българска оперна звезда вълнува с дълбочината и естествеността на интерпретацията си, в която не се притеснява да вложи и затрогваща искреност. 
Редом до българската прима, зрителите ще видят на екрана и изгряващия американски тенор Майкъл Фабиано в ролята на младия любовник любовник на Виолета - Алфред. Томас Хемпсън пее една от своите най-добри партии – тази на Жорж Жермон, осъдителния баща на Алфред.
Спектакълът е възстановка на режисьора Вили Декер на култовата му постановка със звездите Анна Нетребко и Роландо Виясон, за която, след Залцбургския фестивал през 2005 г., се носят легенди. Изчистената и стилизирана сценография на Волгфанг Гусман носи допълнителни предизвикателства за хора и солистите в  "Травиата".  На диригентския пулт е директорът на Операта в Сан Франциско Никола Луизоти.

Цена на билетите - 18 лв.,
намаление за учащи и пенсионери - 15 лв.
Джеймс Джордан, в-к „Обзървър“:
"Соня Йончева добавя името си към  краткия списък от велики Виолети на сцената на Метрополитън".   
                                                                                                              

МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК излъчва вече 10 години най-добрите постановки на една от най-прочутите оперни сцени в света – днес на повече от 2000 екрана в 70 страни. 

Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“.  
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички