Зареждам...
СУБУРБИКОН
Година: 2017
Продукция: Друга

8 декември - зала "Европа" - от 20 ч. 
9 декември 
 - зала "Европа" - от 18 ч. 
10 декември 
 - зала "Европа" - от 20 ч. 
11 декември 
 - зала "Европа" - от 18 ч. 

"СУБУРБИКОН" - премиерен филм на САЩ, 
2017 г., 105 мин.

Режисьор – Джордж Клуни
В ролите: Мат Деймън (Гарднър Лодж), Джулиан Мур (Маргарет/Роуз), Оскар Айзък (Роджър), Глен Флешлер (Айра Слоун), Алекс Хасел (Луис)

Мат Деймън и Джулиан Мур са звездите в тази мрачна сатира за желание, убийство и застраховки. Субурбикон ни превежда през задния вход на предградията от 50-те години, за да покаже какво се случва когато американската мечта се срине.
Гарднър Лодж е семеен мъж, който иска да промени домашната си ситуация. Той е влюбен в Маргарет – сестрата на съпругата си, което причинява на жена му Роуз доста безпокойства. Гарднър и Маргарет замислят план: инсценират нахлуване в дома им, отървават се от Роуз, прибират парите от застраховката и избягват в Аруба. Но нещата, разбира се, се усложняват, особено след появата на предприемчивия застрахователен следовател Роджър.
Клуни и компания находчиво противопоставят перфектно окосените морави и спокойната фасада на следвоенния живот в предградията с кървавата алчност и социалното неравенство, тлеещи точно под повърхността. Деймън и Мур са идеален тандем, перфектно пресъздаващ специфичния тон на филма, съчетал нарастващ съспенс, много черен хумор и ироничен социален коментар.

 

Цена на билета: 8 лв. 
За ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение: 6 лв.
 

 

 

 

Номинации:
Венеция – Конкурсна програма


МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички