Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ

1 юни - зала "Европа" - 11 и 12 ч.

СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ
Детски спектакъл

Ася Димитрова – актриса
Деян Михайлов – актьор
Станислава Кръстева - сценограф
Пламен Петков - композитор
Венера Нечкова-Фингарова – драматург
Театър ДА - режисура 


Екипът на „Театър ДА“ избра за свой дебютен проект куклената пиеса „Слънчев лъч“ от румънският автор Адриану Попеску. Основната тема в представлението е темата за отхвърлените от обществото, тези, които са ненужни. Героите – мишокът Тоби и балерината Мая, са на тавана, където никой не се интересува от съдбата им. Откривайки , че макар и много различни те могат да бъдат приятели и да си помагат, двамата преодоляват самотата и страховете си. С това представление целим да покажем на децата, че дори когато се чувстваме така, сякаш целия свят ни е обърнал гръб, ако си помагаме взаимно ще намерим изход. Освен това, че различните не бива да бъдат изолирани и невидими, защото с малко грижа и внимание, те също могат да водят пълноценен живот. Като външен израз на емоциите на героите, който да е разбираем за детската публика, ние сме подбрали музиката – Мишокът свири на пиано, а балерината танцува. 

За спектакъла  
Обща информация: Спектакълът се играе от двама актьори с продължителност 40 минути. Мобилно представление без специални изисквания за зала и транспорт.
Текст: Текстът е адаптиран така че да отговаря на нуждите на съвременната детска публика и да кореспондира по- добре на асоциативното ѝ възприятие.
Сценография: Сценографията представлява стилизация на таванско помещение. Основни акценти са пианото, на което свири мишока и подвижната масичка, на която танцува балерината. Декорът има разнообразни възможност и позволява построяване и обиграване на различни картини, които да допълват действието на куклите.

Куклите: В представлението има три куклени персонажа. Мишокът и балерината са естрадни кукли. Третият куклен персонаж е Котката, която ще бъде елемент от сценичният костюм на актьора с цел да се изведе разликата в мащаба спрямо другите герои и да се изведе още по-ясно посланието - побеждавайки огромната котка, те стават по-силни.

Музика: Музиката е специално създадена за нуждите на спектакъла в стил джаз. Той най-добре се вписва в идеята ни за «живия таван», където всеки предмет има собственно звучене. Освен това джазът е богат музикален стил, чрез който може да се изразят нюансите на всяка една емоция, на което спектакълът ни залага. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички