Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА НА КАСА И ОНЛАЙН WWW.FCCVARNA.BG ***
СКИЦИ ОТ ИСПАНИЯ - АНТОНИ ДОНЧЕВ, РОСЕН ЗАХАРИЕВ-РОКО И БИГ-БЕНД НА БНР
27 юни Фестивален и конгресен център 19 ч.
Концерт на Биг-бенда на БНР с диригент Антони Дончев
„Скици от Испания“

Един от най-актуалните музикални проекти на сезона - „Скици от Испания“, гостува по покана на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Биг-бендът на Българското национално радио ще грабне публиката със страстта на испанския фолклор, пречупена през емоцията на джаза на 27 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 19 часа.

Джазменът Антони Дончев и блестящият тромпетист Росен Захариев - Роко ще пресъздадат творби на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в един от най-хубавите дни на лятото.

Концертът ще започне с фрагменти от култовата творба „Порги и Бес” на Джордж Гершуин в аранжимент на Гил Евънс. „Скици от Испания“ е албум на Майлс Дейвис, който си партнира с композитора Гил Евънс. Ценителите ще останат очаровани от тази музика, създадена през 1960-та, която съчетава фюжъна в джаза, европейската класика и стилове от цял свят.

Билети от Касата на ФКЦ.
Цени на билетите от 5 и от 20 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички