Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ с ПОЧЕТЕН ГОСТ ДИРИГЕНТ ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ
2 ДЕКЕМВРИ 2018 - зала 1 - 19 часа

ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ
гост диригент

АНТОН БРУКНЕР
СИМФОНИЯ №7
Концертмайстор Емил Шейтанов


 
Йордан Камджалов учи дирижиране в НМА "Проф. Панчо Владигеров" при проф. Васил Казанджиев и в Музикалната академия "Ханс Айслер" – Берлин. Усъвършенства своето призвание в международни майсторски класове и академии в цяла Европа при диригенти като Пиер Булез, сър Саймън Ратъл, Зубин Мета, Сейджи Озава, Курт Мазур, Лорин Маазел, Давид Зинман, Даниел Баренбойм. Той е първият българин, чужденец, избран единодушно едва на 30-годишна възраст за Генерален музикален директор и Главен диригент на град Хайделберг.
От 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020.
Българският диригент дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др. Той е съосновател и член на Съюза на генералните музикални директори и главни диригенти на Германия. Избран от Deutschland Radio за един от тримата най-добри диригенти на Германия за 2011 година.
Камджалов е определен от Лондонска Филхармония за един от тримата най-добри диригенти на своята генерация, а в България е избран за Музикант на годината в класацията на Българското национално радио. Диригентът е удостоен с над 10 престижни международни отличия.
През октомври 2017 Йордан Камджалов е удостоен с най-престижната награда за класическа музика в Германия  Echo Klassik заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров в категория “Запис на концерти от 20/21 век”.
На 29-годишна възраст Йордан Камджалов създава фондация за подпомагане на млади български творци. Посланик е на българската култура по света – Superbrands International, а авторитетното издателство „Kubon & Sagner” отпечатва книгата „Звукови светове. Диригентът Йордан Камджалов” на немски език с резюме на 7 езика, представяща уникалните му търсения на единение между музика, философия и наука.
През 2014 година Йордан Камджалов поема отговорността да създаде Нова концептуална платформа в лицето на  GENESIS ORCHESTRA, Музикална лаборатория за човека /хор и ансамбъл/ и България пее.
Симфония № 7 ми мажор, WAB 107 от Антон Брукнер е композирана през 1881 – 1883 г. Нейната премиера е на 30 декември 1884 г. под диригентството на Артур Никитиш и има огромен успех. За първата й част, Allegro moderato, Брукнер твърди, че е „чул“ основната тема по време на сън.  Втората част, Adagio, е създадена между януари и април 1883 г. Брукнер започва работа върху нея, предчуствайки скорошната смърт на своя учител Рихард Вагнер. Затова в тази част са използвани за първи път в симфоничното творчество вагнерови туби.
 
 

 
1.12/19:00 Русе Зала Филхармония
2.12/19:00 Варна Зала 1 ФКЦ
3.12/19:00 София Зала „България”

Цени на билетите: 15, 20, 25 лв. редовна цена,
отстъпка за учащи и пенсионери 10 лв. в зоната от 15 лв.

Пакетен билет за двата  концерта на Русенска филхармония:  
- на 21 ноември /ШВЕЙЦАРСКА ЧУВСТВЕНОСТ И ЕВРОПЕЙСКА РОМАНТИКА
Концерт, посветен на швейцарския композитор паул хубер по случай 100 години от рождението му
Солист: ПРОФ. АЛОИС КОХ ( ШВЕЙЦАРИЯ) - ОРГАН
Диригент: ВИЛИАНА ВЪЛЧЕВА/
- и на 2 декември /СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ С ПОЧЕТЕН ГОСТ ДИРИГЕНТ ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ/ - 20, 30 и 40 лв. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички