Зареждам...
РОКЕНДРОЛ
Година: 2017
Продукция: Европейска

24 ноември - зала "Европа" - 20:15 ч.

"РОКЕНДРОЛ" - премерен филм на Франция, 
2017г., 123 мин.

КИНОМАНИЯ ВАРНА 2017 г.
Режисьор: Гийом Кане
С участието на: Гийом Кане, Марион Котийар, Жил Льолуш, Филип Льофевр, Камий Роу, Бен Фостър, Иван Атал, Ален Атал, Джони Холидей, Летисия Холидей – всички като самите себе си


Актьорът и режисьор Гийом Кане и Марион Котийар (двойка в реалния живот) играят самите себе си в тази сатира на остаряването под светлините на прожекторите. След като младата му екранна партньорка Камий Роу заявява на Гийом, че вече въобще не е нито „куул”, нито „рокендрол”, той осъзнава че е нужно да се промени. Уютният и комфортен живот го лишава от остротата на звездния лайфстайл, който му се ще да демонстрира. Решен да докаже на Камий, че тя греши и обсебен да постигне желания имидж, Гийом стига до неподозирани крайности. Марион, която репетира за новия филм на Ксавие Долан, сякаш не забелязва нарастващите страдания на съпруга си. Усилията му да се промени излизат от контрол, а приятелите му са безсилни да сторят каквото и да било и просто наблюдават как Гийом е на път да съсипе щастливия си семеен живот.
Неистова сатира на светския живот и неговите нелепи изисквания към публичните изяви и имиджа, изпълнена с куп френски знаменитости, Рокендрол предлага комично смущаващ социален коментар с прямота, която уцелва право в десятката.


Цена на билета: 8 лв. 
За ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение: 6 лв.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички