Зареждам...
РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН
Ричард Клайдерман празнува във Варна 40 години на сцената
Морската столица става част от Световното турне на Принца на романтичното
пиано.
 
Една от най-обичаните в България мега звезди – Ричард Клайдерман, включи Варна в световното си турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка и отбелязва 40 години бляскава сценична дейност. В чест на юбилея легендарният французин издаде и двоен диск с 40 от най-популярните си композиции.
 
На 1 декември в Двореца на културата и спорта Принцът на романтичното пиано ще дойде с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е единствено негова запазена марка.
 
Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.
 
Виртуоз на белите и черни клавиши, Ричард Клайдерман умее с финес да окуражава публиката да мечтае и я води из един бленуван свят на любов и красота, срещите с който правят всеки човек поне малко по-добър.
 
Рицарят на романтичното пиано наскоро завърши много дълго и изключително успешно турне в Китай, а концертът му във Варна следва гастролите в Бразилия, Япония, Белгия и Русия. Фин, деликатен, артистичен и с искрящо чувство за хумор Ричард Клайдерман подготвя за всяко свое гостуване в България музикален комплимент към почитателите си тук. В последното му гостуване публиката остана запленена от неговата интерпретация на "Хубава си, моя горо".
Билетите за концерта на Ричард Клайдерман са на цени от 35 до 85 лв. и могат да се закупят от Двореца на културата и спорта, Фестивален и конгресен център, Летен театър/ през летните месеци/ и от партньорската мрежа на Eventim - бензиностанции OMV, Office1Superstore, книжарници Orange, Български пощи и др.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички