Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ПРИЯТЕЛИ МОИ
Година: 1975
Продукция: Европейска

29 ноември - зала "Европа" - 19:30 ч.

КИНОМАНИЯ 2018
"ПРИЯТЕЛИ МОИ" - Италия, 1975, 114 мин

Режисьор: Марио Моничели
В ролите: Уго Тоняци (Лело Машети), Филип Ноаре (Джорджо Пероци), Гастоне Москин (Рамбалдо Меландри), Дуилио дел Прете (Неки), Адолфо Чели (д-р Сасароли), Бернар Блие (Риги Николо), Олга Карлатос (Донатела Сасароли), Силвия Дионисио (Тити), Милена Вукотич (Аличе Машети)

Група приятели – Лело Машети, Джорджо Пероци, Рамбалдо Меландри, доктор Сасароли и Неки – се подиграват и си правят шеги с техни близки или с нищо неподозиращи граждани. Подсъзнателният двигател на всичките „номера“ е желанието им да държат колкото се може по-далече от себе си старостта и смъртта. Историята е замислена от доайена на италианската комедия Пиетро Джерми (Развод по италиански), който не успява да я реализира и преди да умре я завещава на Марио Моничели, а той мести действието от Болоня във Флоренция и кани трима съсценаристи, сред които и Тулио Пинели, съавтор на Фелини в Сладък живот и 8 1/2. Филмът е своего рода предсмъртна въздишка на комедията а ла италиана. Иновативният подход на Моничели се изразява в сарказма, чрез който той разкрива проблемите на едно незадоволено общество в годините от края на 60-те до началото на 80-те. В този контекст на нашите „шампиони“ не им остава нищо друго, освен да трансформират прикритите си страхове и фрустрации в доста шантави шеги.

Награди:
2 награди „Давид на Донатело” – за най-добър филм и актьор на Уго Тоняци

Цени на билетите: 8 лв. редовна, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички