Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
ПРЕМИЕРА: Авторски концерт на Мартин Георгиев
19 април 2017 - Градска художествена галерия - 19.00 ч.

Премиера: Авторски концерт на Мартин Георгиев


Скот Лайгейт, контрабасов кларинет
Татяна Колева, маримба
Струнен Квартет "Фрош"
с участието на Маргарита Калчева, контрабас
Диригент Мартин Георгиев
 
Програма:

Пътека на Живота за струнни /световна премиера/
Търсейки Душата - Концерт за контрабасов кларинет и струнни, първо изпълнение в България
Струнен Квартет No. 1
GENESIS Сътворението - Перкусионен Концерт No. 3
камерна версия за соло маримба, струнни и ударни
 
Роденият във Варна композитор Мартин Георгиев е един от най-ярките и талантливи млади български творци, чието самобитно творчество печели заслужените овации на публиката и високата оценка  на  професионалните среди и авторитетната критика както в България, така и в редица европейски държави.
Авторският концерт на композитора в рамките на Европейския музикален фестивал, Варна ще предложи една силно интригуваща програма и изпълнителско майсторство от висока класа.

В своеобразен център на вечерта обещава да се превърне премиерното за България изпълнение на създадения през 2016 г. Концерт за контрабасов кларинет и струнни „Търсейки душата“. Тази силно емоционална творба е вдъхновена от гласа на великия български бас Борис Христов и е посветена на жертвите на тероризма.  Варненската публика ще има възможността за първи път в България да се докосне до рядко звучащия, но изключително красив и дълбок тембър на контрабасовия кларинет чрез изпълнението на  известния британски кларинетист Скот Лайгейт, един от най-успешните млади инстрименталисти на Великобритания с подчертан афинитет към съвременната музика.

Друг акцент в концертната програма е новата камерна версия на Перкусионен концерт N 3 „Генезис“  за маримба, струнни и ударни в интерпретация на известната перкусионистка Татяна Колева – един виртуозен, многостранно развит и иновативен артист. В концерта ще вземат участие още струнен квартет „Фрош“ и контрабасистката Маргарита Калчева.

Авторският концерт на Мартин Георгиев е прекрасна възмжност и за презентацията на най-новия компакт-диск на композитора Genesis, издаден от лондонския лейбъл  ICSM Records през 2016 г.
 

Билети  - 10 лв.
Продажба на билети на билетен център във ФКЦ и онлайн www.fccvarna.bg
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички