Зареждам...
Празник на музиката Варна 2019
21 юни 2019 г. - пред ФКЦ - от 16:00 ч. 

Празник на музиката 2019-та във Варна,
в партньорство с Община Варна
 

На 21 юни 2019 по инициатива на Франкофонски център Варна и с подкрепата на Община Варна за осми пореден път във Варна ще се състои „Празник на музиката“.
Това културно събитие, което се чества всяка година на една и съща дата, е създадено във Франция през 1982 г. Днес празникът се е превърнал в международна проява и се организира в над 700 града в цял свят.

Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. То е насоченo към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. 
Музикантите са поканени да се изявят на доброволен принцип, и всички представления са безплатни за публиката.
Очакваме публика на различни сцени и локации, осигурени от наши партньори:
морската градина, ресторанти, барове, банка, магазини, публични пространства, културни пространства.
Целта на събитието е градът да бъде потопен в звуците на музиката, в духа на различни музикални стилове да придадем на ежедневието един по-цветен и свеж характер.

Всички инструментални и вокални изпълнения ще бъдат представени между 16 и 22 ч.

Внимание: за да позволим на повече изпълнители да се изявят, музикалните прояви /с включена настройка на звук и пр./ не трябва да превишават 15 минути.


https://www.facebook.com/events/267549300794190/
Празникът на музиката се отбелязва за първи път във Франция през 1982 г. От 1985 г. той започва да се чества извън границите на страната по повод Европейската година на музиката.

За по-малко от 15 години това събитие започва да се отбелязва в повече от 100 държави на 5 континента.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички