Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ПОМИРЕНИЕ
Година: 2017
Продукция: Европейска

28 август - зала 1 - 20:40 ч.
МЕЖДУНАРОДЕН ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ "ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ" 2018

КОНКУРСНА ПРОГРАМА
"ПОМИРЕНИЕ" - Полша, 2017 год., 87 мин.
режисьор: Мачей Собешчански
в ролите: Юлиян Швежевски, Якуб Гершал, Зофя Вихлач, Данута Стенка, Войчех Желински.

Вълнуваща любовна история, в която действието се развива в трудните години в края на Втората световна война. Разказ за двама млади мъже, влюбени в едно и също момиче.  
1945. Войната току що е свършила. В Швентохловице в Силезия органите на държавна сигурност създават трудов лагер за германци, силезийци и поляци. Под претекста за наказание на предателите на полския народ, ДС извършва чистки сред „нелоялните към комунистическата власт“. Франек, млад мъж, се кандидатира за работа в лагера. Той се опитва да спаси Ана, в която е влюбен, но не знае, че сред лагерниците е  Ервин, германец, негов приятел отпреди войната, който отдавна тайно е влюбен в момичето. 

Награди: 
2016 Локарно  (Mеждународен филмов фестивал) - Награда "FirstLook" за полски филм в постпродукция; 2017 Moнреал (Световен филмов фестивал) – награда за режисура. 

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички