Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ПАПА ФРАНЦИСК: ЧОВЕК НА ДУМАТА
Година: 2018
Продукция: Европейска

19 ноември - зала 1 - 19:00 ч.

КИНОМАНИЯ 2018
"ПАПА ФРАНЦИСК: ЧОВЕК НА ДУМАТА" - Франция, 2018, 96 мин., документален

Режисьор: Вим Вендерс

Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар, Вим Вендерс – „Папа Франциск: Човек на думата си” е сред хитовите заглавия на тазгодишната Киномания. 

Продукцията включва интервюта с духовния водач и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на филма папата отговаря на многобройни въпроси на хора с различна възраст и професия, обръщайки се директно и искрено към зрителите.


Филмът е по-скоро лично пътуване заедно с папа Франциск, отколкото биографичен филм за него. Идеите на папата и неговите послания са в центъра на този документален поглед, който представя работата му по реформиране на църквата и отговорите му на днешните глобални въпроси. От дълбоката му загриженост за неравенството между бедните и богатите, до отдадеността му на каузите за околната среда и социалната справедливост, папа Франциск ангажира публиката лице в лице и призовава за мир.

Селекции:
Кан – Специална прожекция

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички