Зареждам...
*** ГЛЕДАЙТЕ ГОЛЕМИТЕ ФИЛМИ ПРЕДИ ГОЛЕМИТЕ НАГРАДИ НА КИНОМАНИЯ ОТ 16 ДО 29 НОЕМВРИ ВЪВ ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР! ***
ПАПА ФРАНЦИСК: ЧОВЕК НА ДУМАТА

Купи билетГодина: 2018
Продукция: Европейска

19 ноември - зала 1 - 19:00 ч.

КИНОМАНИЯ 2018
"ПАПА ФРАНЦИСК: ЧОВЕК НА ДУМАТА" - Франция, 2018, 96 мин., документален

Режисьор: Вим Вендерс

Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар, Вим Вендерс – „Папа Франциск: Човек на думата си” е сред хитовите заглавия на тазгодишната Киномания. 

Продукцията включва интервюта с духовния водач и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на филма папата отговаря на многобройни въпроси на хора с различна възраст и професия, обръщайки се директно и искрено към зрителите.


Филмът е по-скоро лично пътуване заедно с папа Франциск, отколкото биографичен филм за него. Идеите на папата и неговите послания са в центъра на този документален поглед, който представя работата му по реформиране на църквата и отговорите му на днешните глобални въпроси. От дълбоката му загриженост за неравенството между бедните и богатите, до отдадеността му на каузите за околната среда и социалната справедливост, папа Франциск ангажира публиката лице в лице и призовава за мир.

Селекции:
Кан – Специална прожекция

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички