Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
ОЧАКВАНЕ / СЛАДКИ / ТИМИ / БАГАЖ / ГОРАТА НА ДИМО
Година: 2018
Продукция: Българска

2 октомври - зала 1 - 18 ч.
36-ти ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА"

КЪСОМЕТРАЖНА КОНКУРСНА ПРОГРАМА - БЛОК 3

"ОЧАКВАНЕ" - България, 2018, 5 мин
Сценарий: Иван Абаджиев
Режисьор: Иван Абаджиев
Оператор: Иван Абаджиев
С участието на: Васил Витанов

Какво се случва, когато млад човек се бори със собственото си очакване.
 
ИВАН АБАДЖИЕВ завършва кино- и телевизионна режисура в НБУ. Филмография: “Пилешки живот” (2007), “Кратък филм за тъгата” (2008), “София Север” (2009), “Сляпа” любов” (2010), “Писмото” (2010), “Прелетни размисли” (2011), “Живот в мазето” (2013), “Даровете на влъхвите” (2013), “Спомени в тишината” (2014), “Замръзнал” (2015).


"СЛАДКИ" - България, 2017, 8 мин., дебют
Сценарий:Роберт Дж. Лий и Деян Цвятков
Режисьор:Деян Цвятков
Оператор:Димитър Тенев
Музика:Христо Намлиев
С участието на:Симона Халачва, Пламен Петков, Деян Георгиев, Красимир Митов, Алексей Кожухаров, Красимир Недев, Веселина Конакчийска, Екатерина Георгиева, Людмил Цвятков, Венета Николова, Калин Цвятков
 
В своята мистериозна сладкарница Симона продава лесни решения за различни проблеми във форма на сладки.
 
Деян Цвятков е актьор и режисьор. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов и кино- и телевизионно майсторство в класа на Георги Дюлгеров в НБУ. “Сладки” е режисьорският му дебют. 


"ТИМИ" - България, Германия, Белгия, 2018 год., 15 мин.
Сценарий: Любо Йончев
Режисьор: Любо Йончев
Оператор: Росен Савков
Музика: Александър Костов
С участието на: Силвия Петкова, Константин Гергинов – Тими, Стоян Цветков
 
Когато майка се завръща в България, за да отвлече 12-годишния си син, тя осъзнава, че не винаги е лесно да избегне старите грешки. Решена е никога вече да не се разделя със сина си. Възможно ли е да изоставиш детето си два пъти?
 
Любо Йончев е режисьор, сценарист и продуцент. Завършва кинорежисура в НБУ. Дебютният му к/м игрален филм „Падаща звезда“ е номиниран за Европейските филмови награди 2016 и награждаван на международни фестивали. Член на Европейската филмова академия.


"БАГАЖ" - България, 2018 год. , 29 мин. 
Сценарий:Ваня Райнова, Светослав Стоянов
Режисьор:Светослав Стоянов
Оператор: Орлин Руевски
С участието на:Деян Донков, Михаил Мутафов 
С подкрепата на: Национален филмов център 

Оплетен в мрежа от лъжи, бюрокрация и нищета, Дима открадва трупа на своя отчуждил се баща от болница в Берлин и тръгва обратно към България. Така започва пътешествието на баща, който вече се е покаял, и син, който все още има нужда да прости.
 
Светослав Стоянов е режисьор. Дебютният му “Последните черноморски пирати” (с три награди на БФА) се състезава в над 30 международни фестивала, сред които и най-престижните световни форуми за документално кино в Торонто, Лайпциг и Нион. Съосновател е на продуцентската компания “Портокал” за подкрепа на млади таланти и доказани професионалисти в развитието, производството и разпространението на авторските им филми. “Багаж” е режисьорският му дебют в игралното кино.
 
Фестивали и награди: номинация за български късометражен филм на София МФФ.


"ГОРАТА НА ДИМО" - България, Франция, 2018 год. , 29 мин.
Сценарий: Константин Цонев, Христо Симеонов
Режисьор: Христо Симеонов
Оператор: Веселин Христов
Музика: Георги Атанасов
С участието на: Александър Трифонов, Стефан Денолюбов, Борислав Русев, Зоя Шопова
С подкрепата на: Национален филмов център, Американска фондация за България
 
Димо е горски стражар в малко подбалканско село, свикнал да налага собствените си закони в гората, която пази. Заедно с местния кмет често организират незаконна сеч, от която печелят, но при поредната сделка Димо се оказва безсилен в собствената си гора.
 
Христо Симеонов е режисьор и сценарист на късометражни филмr, показвани на международни фестивали в Тампере, Дрезден, Котбус, Киев, Билбао, Триест, Солун, Виена, Тел Авив и др. Магистратура по филмова режисура в ЮЗУ, Благоевград (2013).
Дебютният му късометражен филм “Синът” печели голямата награда на филмовия фестивал в Котбус (2016), наградата за късометражен филм на Българската филмова академия (2016) и още 15 международни награди.

Цени на билетите: 7 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери
6 лв. при покупка на 5 и повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички