Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ОСТРОВЪТ НА КУЧЕТАТА
Година: 2018
Продукция: Друга

27 ноември - зала "Европа" - 18:00 ч.

КИНОМАНИЯ 2018
"ОСТРОВЪТ НА КУЧЕТАТА" - САЩ, Германия, 2018, 101 мин, анимация

Режисьор и сценарист: Уес Андерсън

Със субтитри на български език

По сюжет на Уес Андерсън, Роман Копола, Джейсън Шварцман и Куничи Номура

Островът на кучетата разказва историята на Атари – 12-годишния повереник на корумпирания кмет Кобаяши. Когато, с Височайша заповед, всички домашни кучета от Мегасаки сити са заточени на сметището, наречено Боклучавия остров, Атари потегля сам със своето Миниатюрно турбо и прекосява реката в търсене на своето куче-пазител – Спотс. На острова, с помощта на новите си приятели – банда мелези, той предприема епично пътуване, което ще реши съдбата и бъдещето на цялата префектура.
Това е втората анимация на Уес Андерсън след Фантастичният мистър Фокс (показан на Киномания преди 8 години). Режисьорът отново създава детайлно измислена вселена, която функционира по свои собствени уникални реалности и закони. Но дори и когато се появяват злодеите и започват брутално да преследват четириногите приятели, филмът си остава приказка. Като по чудо сме в състояние да разберем животните, а всичко, изказано от хората, се налага да бъде превеждано. Атари и чудатите му кучешки приятели Краля, Дюк, Рекс, Шефа и Вожда отправят някои основни въпроси, засягащи всички нас: „Кои сме ние? И какви искаме да бъдем?”.

Награди:
Берлинале – „Сребърна мечка” за режисура
Саут-Саутуест и „Титаник Фест” – Наградите на публиката

Цени на билетите: 8 лв. редовна, 6 лв. намаление за учащи/пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички