Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
ОСТРИЕТА
Година: 2018
Продукция: Българска

18 октомври - зала 5 и зала 6 - 19:30 ч.

ОСТРИЕТА - България, 2018 г., 59 мин., документалиен
Режисьор: Николай Стефанов
С участието на: Кръстю Капанов, Евгени Петров, Недялко Недялков и Тодор Тошев


“Остриета” разказва за четирима майстори на българското фризьорско изкуство - работна група К.Е.Н.Т., или Кръстю Капанов, Евгени Петров, Недялко Недялков и Тодор Тошев. Решени да превърнат занаята си в изкуство в едно трудно за артистична изява време, те преминават през безброй предизвикателства, за да издигнат фризьорството в България по време на комунизма.

Боя за коса, забъркана от кожарска боя и спирт, четка за коса, сглобена от вретено и игли, лак за коса от бира или лимонада - това са пособията, с които бъдещите майстори започват професионалния си път, за да стигнат до златни медали на най-големите световни състезания.

Филмът е изграден от интервюта с героите, съчетани с архивни кадри от 1960-1980 г. Отвъд исторически разказ за развитието на фризьрството в България, “Остриета” е свидетелство за времето, в което К.Е.Н.Т. творят. Четиримата приятели споделят своите преживявания - лични и професионални - за това какво е да живееш под ограничаващ политически режим, който определя всеки аспект на съществуването. Земни и пълни с хумор, разказите им пресъздават предизвикателната реалност, в която са развивали своето изкуство. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички