Зареждам...
***ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ - 24 АВГУСТ, 19 ч. - ПРЕМИЕРА НА „СТУДЕНА ВОЙНА“ – НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА, КАН 2018!*** ОФИЦИАЛНО ЗАКРИВАНЕ НА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ – 31 АВГУСТ, 19 Ч. – ПРЕМИЕРА НА „КРАДЦИ ОТ МАГАЗИНИ“ – НОСИТЕЛЯТ НА „ЗЛАТНА ПАЛМА“, КАН 2018.***
ОПЕРАЦИЯ "ЗЛАТНА РАКОВИНА"

Купи билетГодина: 2017
Продукция: Европейска

20, 24, 26, 30 юли и 1 август - зала 6 - 20 ч.
21 и 29 юли - зала 6 - 17 ч.
22 и 28 юли - зала 6 - 19 ч.
23, 25, 27, 31 юли и 2 август - зала 6 - 18 ч.

ОПЕРАЦИЯ "ЗЛАТНА РАКОВИНА" - Испания, 2017 год., 99 мин.

Режисьор: Антонио Куадри
В ролите: Джорди Мойа, Кара Елехалде, Унакс Угалде, Рамон Ахире


Безскрупулен бизнесмен e шеф на продуцентска къща, която се проваля финансово. Отчаян и без пари, той и екипът му разработват план да измамят свръх богата мексиканска инвеститорка с фалшив филмов проект. Към измамата включват и двойника на известния актьор Рей Силвела, който е отказал да работи в проекта. Съвсем удобно измамата се разгръща на филмовия фестивал в Сан Себастиан, където се заформят големи бъркотии и се оказва, че нищо не е такова, каквото изглежда.
Операция „Златна раковина“ е комедия, заснета в прекрасния бляскав контекст на филмовия фестивал в Сан Себастиан. Тази динамична комедия се гордее с най-добрите съставки на жанра: мафиоти, чаровни герои, предателства, романтика, сърдечни трепети, напрежение ... и всичко това с любовта към филмите като фон.

ФЕСТИВАЛНИ УЧАСТИЯ:
65-ти Филмов Фестивал Сан Себастиан
Латино Филм Фестивал, Чикаго 
21-ви Испански Филмов Фестивал
Филмов Фестивал, Шанхай

ОТЗИВИ НА КРИТИКАТА:
"Куадри и неговият екип са планирали идеалната динамика. Фантастично променящите се сюжети лесно се поставят в същата лига като тези холивудски филми, където темпото остава неуморимо, всички парчета завършват добре, на място и не може да не се усмихнете на последната изненада“. 
FOTOGRAMAS

"Една история за любимите губещи, любовно писмо до филмовия свят, ситуирана в красив град и блестящо опакована, за да впечатлява. Забавна и решена да се погрижи публиката да се забавлява добре ... " 
BLOG CINE ESPAÑOL

"Прекрасна декларация за любов към филм във филма." 
EL DIARIO

"Джорди Мойа е изключителен!" 

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички