Зареждам...
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ПРОЖЕКЦИЯТА НА „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ НА 20.10 СЕ МЕСТИ В 17 ч. В ЗАЛА 1. БИЛЕТИТЕ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. МОЛИМ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!***Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, всеки ден от 19 ч. в зала "Европа". Билетите вече са в продажба!***От 23 до 26 октомври очаквайте за първи път във Варна фестивал за селекция от документални филми SOFIA BITING DOCS***
ОПЕРАЦИЯТА

Купи билет8 ноември - зала 1 - 19 ч.

Театър "Българан" представя"
"ОПЕРАЦИЯТА", комедия от Иво Сиромахов


Постановка – Борис Панкин
Декор – Иван Токаджиев
Костюми – Петър Митев
Музика – Евгени Господинов

Действащи лица и изпълнители:
Хирургът доцент Младенов – Мариан Бачев
Асистентът Мартин Кулинов – Тони Минасян
Анестезиологът Кольо Донев – Орлин Горанов
Сестрата Мими Петрова – Миглена Стоева
Чиновникът г-н Григоров – Добрина Гецова

Пластичният грим на сценичните образи е изработен в ателието на Димитър Коклин.

Внимание! В спектакъла има отделни сцени с груб език, с натуралистично и еротично съдържание. Не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст!

Една вечер преди няколко години получих силни болки в корема и се наложи да бъда приет в болница. Диагнозата беше „остро възпаление на апендикса” и докато разбера какво става, вече ме бутаха легнал върху количка към операционната.
Всеки човек се страхува от операции, но моите страхове вземат чудовищни размери. Веднага си представих как Смъртта дебне с косата зад вратата на операционната и как само след няколко часа ще бъда мъртъв и ще се пържа в най-страшния казан на ада заради греховете си, които са несъмнени.
Мислех си и че съм пропуснал да си взема последно „сбогом” с близките си. Ще си отида ей така, без едно „чао” да съм им казал.
Някак невъзпитано е.
Докато прожектирах в главата си страховитите картини на наближаващата неизбежна Смърт, се заслушах в разговорите на лекарите и сестрите. Говореха си за обичайните, всекидневни неща – какъв мач щяло да има довечера, какъв филм били гледали снощи, къде били вечеряли.
Бях потресен!
Аз тука умирам, разбираш ли, а те си говорят за мачове и манджи. Какво коравосърдечие! Каква безчувственост!
Изобщо не си давах сметка, че такива операции като моята за тях са детска игра.
Както и да е, операцията мина леко и неусетно.
Когато се събудих след упойката, ужасът ме беше напуснал и всичко ми изглеждаше смешно. Чувството ми за хумор се бе върнало.
Тогава си помислих, че би било интересно да опиша това разминаване между страховете на пациента и невъзмутимостта на лекарите.
Така се появи пиесата „Операцията”.
                                                                                                                                                                             Иво СиромаховИво Сиромахов
 е роден на 29 декември 1971 г. в София.
Завършил е театрална режисура в НАТФИЗ.
Сценарист е в “Шоуто на Слави”.
Автор е на книгите: „Една нощ в гробищата”, “Дневници и нощници”, „Оптимистична теория за българския секс”, “Няма смисъл”, “Няма значениe”, “Очила”, “Уважаеми зрители” и на пиесите “Българско криминале”, “Сводници”, “Клюки”, “Свалячи”, “Любовни истории” и “Операцията”.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички