Зареждам...
ОБЕТЪТ
Година: 2016
Продукция: Друга

25 ноември - зала "Европа" - 17 ч.

"ОБЕТЪТ" - премиерен филм на САЩ, Испания, 2016 г., 133 мин.

КИНОМАНИЯ ВАРНА 2017 г.
Режисьор: Тери Джордж
В ролите: Оскар Айзък (Микаел Богосян), Шарлот льо Бон (Ана Хесарян), Крисчън Бейл (Крис Майърс), Даниел Хименес-Качо (преподобният Дикран Антреасян), Шохре Агдашлу (Марта Богосян), Раде Шербеджия (Стефан), Том Холандър (Гарин), Жан Рено (адмирал Фурне), Джеймс Кромуел (посланик Моргентау) и със специалното участие на Ара Маликян като цигулар на сватбата

Арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война в тази епична романтична история от режисьора Тери Джордж.
Скромният арменски аптекар Микаел напуска селото си в Южна Анадола, за да учи медицина в столицата. Той е сгоден за момиче от селото и има намерение да финансира следването си с нейната зестра. Майка му Марта го предупреждава да не се жени заради парите, но Микаел е убеден че с времето той и бъдещата му съпруга ще се заобичат. Ала това е преди Микаел да срещне Ана. Изящна, образована в Париж и с таланти както в рисуването, така и в танците, Ана изглежда момичето на мечтите за Микаел. Но той е решен да спази дадения обет. Още повече, че Ана има връзка с Крис – американски светски фотожурналист. Тези трима герои са въвлечени в драма, каквато не биха могли дори да си представят, когато Османската империя се обединява с Централните сили (Германия и Австро-Унгария) и се развихря невиждано насилие.
Както го стори и в Хотел Руанда, Джордж виртуозно балансира интимното с политическото. Никой от главните му герои не е злодей, но те се оказват подложени на изпитания, които ще калят характерите им и ще ги принудят да решат кои от дадените обети могат да спазят.

Цена на билета: 8 лв. 
За ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение: 6 лв.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички