Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
НЕ МЕ ДОКОСВАЙ
Година: 2018
Продукция: Европейска

28 февруари - зала 5 - 20:15 ч.

"НЕ МЕ ДОКОСВАЙ" - Румъния, Германия, България, Чехия, Франция, 2018 год., 125 мин.
Режисьор: Адина Пинтилие
В ролите: Лаура Бенсон, Томас Лемарквис, Дирк Ланге, Херман Мюлер, Кристиан Байерлайн, Ирмена Чичикова, Георги Налджиев


Филмът е забранен за лица под 16 г.

Филмът проследява емоционалното пътуване на Лаура, Томас и Кристиан с дълбоко съчувствен поглед към интимния им живот. Жадуващи интимност и същевременно уплашени от нея, те се опитват да преодолеят старите модели на поведение, защитните механизми и табута, да срежат пъпната връв и най-накрая да се почувстват свободни. Филм за това как да открием интимността по най-неочакван начин и как да обичаме, без да изгубим себе си. 
 
Румънската режисьорка Адина ПИНТИЛИЕ завършва Националния университет за театър и кино в Букурещ през 2008 г. Носителка е на множество награди от престижни международни кинофестивали. Филмография: “Не ме разбирай погрешно”, номиниран на над 50 международни кинофестивала, “Кислород” с участие на множество международни фестивали, “Дневник № 2” и “Пясъчна площадка № 186”. “Не ме докосвай” е пълнометражният й дебют със световна премиера в конкурсната програма на Берлинале 2018.
 
Фестивали и награди: Световна премиера, „Златна мечка” за игрален филм, наградата за игрален дебют, Берлинале 2018; МФФ Трансилвания; Карлови вари 2018; Биографилм, Болоня 2018 и др.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички