Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
НЕВИДИМА НИШКА
Година: 2017
Продукция: Друга

17 март - зала 1 - 15.30 ч.
МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2018

"НЕВИДИМА НИШКА" - САЩ, 2017 г., 130 мин.
Режисьор - Пол Томас Андерсън
С участието на - Даниел Дей-Луис, Лесли Манвил, Вики Крийпс


Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на британската мода и обличат кралски особи, филмови звезди, богати наследнички, бохеми, дебютантки и дами с отличителния стил на The House of Woodcock. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с вдъхновение и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма. Скоро тя става важна част от неговия живот, негова муза и любовница. Контролиран и добре планиран, изведнъж животът на шивача е разтърсен от любовта.

„Имах история, но си търсех персонажи, което е рядкост за мен. Имах нужда от мъж. Имах нужда от жена и от още една жена. Историята се нуждаеше от силен мъж, упорит, целеустремен, малко фашист, креативен. Това е добра комбинация, защото така трябва нещо у него да се пропука и е нужно да се измисли начин да се случи това пропукване. Мисля, че много хора ще се съгласят, че пикът на модата започва от началото и стига до средата на 50-те години."
Пол Томас Андерсън за EW.com

Награди и номинации: 
Оскар 2018 за костюми
Номинация за Оскар 2018:- най-добър актьор в главна роля за Даниел Дей-Луис, най-добра актриса в поддържаща роля за Лесли Манвил, най-добра оригинална музика, най-добър дизайн на костюми, най-добър режисьор
Златен Глобус 2018 - награда за най-добър актьор в драматичен филм за Даниел Дей-Луис
БАФТА 2018 - най-добра оригинална музика, най-добър дизайн на костюми, най-добър главен актьор, най-добра оригинална музика, най-добра актриса в поддържаща роля

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери

5 лв. при закупуване на 5 или повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички