Зареждам...
НАЦИОНАЛНА КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ "БЪДИ ВОЙНИК"
10 април 2019 - зала 1 - 18:30 часа

ВИЖТЕ ОТБЛИЗО БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

НАЦИОНАЛНА КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ "БЪДИ ВОЙНИК"
с цел набиране на професионални войници и матроси за нуждите на въоръжените сили
на Република България

Концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили


ВХОД СВОБОДЕН

Програмата включва:

От 12.00 до 14.30 часа разглеждане от ученици, гражданите и гостите на града на минен ловец „Цибър” от Военноморските сили – Морска гара Варна.

От 15.00 до 15.30 часа провеждане на динамичния показ с участието на военнослужещи от военно формирование 22580, катер от Пункт за базиране Варна, лодка тип “RHIB”, бързоходна средна патрулна лодка FPB-M и вертолет AS 565 MB Panther от морската авиобаза „Чайка” – Морска гара Варна.

От 16.00 до 18.30 часа информационна борса и статичен показ на въоръжение и бойна техника – лодка тип “RHIB”, водолазно оборудване, екипировка на в.ф. 22580 – пред ФКЦ Варна.

От 18.30 до 20.00 часа концерт на Представителния ансамбъл на ВС и Националната гвардейска част и Представителния духов оркестър на ВМС – зала 1 на ФКЦ Варна.

Министерството на отбраната стартира национална кампания "Бъди войник"

Министерството на отбраната стартира национална информационна кампания за популяризиране на военната професия. Тя е под надслов „Бъди войник“ и основната цел е да бъдат привлечени кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.
 
В 29 града в страната ще бъдат организирани информационни борси, за да могат хората, които проявяват интерес към военната служба, да получат подробна информация не само за условията на кандидатстване за войнишки длъжности, но също и за професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. Всеки желаещ на място ще може да се запознае с критериите за подбор, с предимствата на войнишката професия, както и с възможностите за кариерно развитие по време на военната служба.
Освен информационни борси във всеки от тези 29 града ще бъде организиран показ на образци оръжие, военна техника и оборудване. Общественото внимание ще бъде привлечено и с изпълнения на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили.

Повече информация ТУК
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички