Зареждам...
МТФ "ВАРНЕНСКО ЛЯТО" 2019: "ЩЕДРОСТТА НА ТАВИТА", Белгия
 27 Международен театрален фестивал „Варненско лято“ 2019
 
представя
 
 
МЕЖДУНАРОДНА СЕЛЕКЦИЯ
 
8 юни, 19:00 – 20:00, Драматичен театър – Варна, Сцена „Филиал“
 
Компания „Трублейн“, Ян Фабър – Белгия
ЩЕДРОСТТА НА ТАВИТА
Концепция, хореография, режисура и сценография Ян Фабър
Участва Матео Седда

Копродуценти FAB-Международен фестивал за изкуства в Бордо (Франция), Театър „Тандем Ара Дуе“ (Франция), Международен фестивал за съвременен танц „Импулстанц“ (Австрия)

 
СПЕКТАКЪЛ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ АРТИСТИ НА СЪВРЕМИЕТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!                                              
 
Човек с позлатени устни танцува на сцената сред своеобразна инсталация от множество висящи цветни нишки. Той изглежда като ловък фокусник, като истински маг, който иска да удиви публиката. От върха на нишките се спускат големи игли за шиене и оттук започва една история. Нейна отправна точка е библейският разказ за Тавита. Тя била известна със своята щедрост и вършела добри дела, като най-вече шиела дрехи за бедните. Умира от неизвестна болест, но апостол Петър я възкръсва. Ян Фабър подтиква италианския танцьор Матео Седда да навлезе в ролята на Тавита и чрез ритуала на танца да достигне до по-интензивно състояние на съществуване, което да напомни за възкръсналата. През извънредната история на този страничен в Библията образ, Фабър и Седда изследват отдаващия се на сцената танцьор като вибриращо, екстатично тяло.
 
„Щедростта на Тавита“ е част от поредица сола, които световноизвестният мултидисциплинарен артист Ян Фабър създава за отделни изпълнители. Той ги нарича  „войни на красотата“ и в тези спектакли почита някакво тяхно изключително качество. За него Матео Седда носи необуздана енергия и физическа интелигентност, които с неустоима харизма и ловкост въвеждат зрителите във въображаемия му свят. 
 
 
Билети: 15, 12, 10 лв.
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички