Зареждам...
МТФ "ВАРНЕНСКО ЛЯТО" 2019: "МАКБЕТ", Италия
 
ОСНОВНА ПРОГРАМА: МЕЖДУНАРОДНА СЕЛЕКЦИЯ
 
4 юни(вторник), 19:30 – 21:00, Драматичен театър – Сцена „Филиал“
Компания „Театроперсона“ | Театро Сардиния – Италия

МАКБЕТ
от Алесандро Серра
по мотиви от „Макбет“ от Уилям Шекспир
Режисура, сценична среда, осветление и костюми Алесандро Серра
Участват Фулвио Аколи, Андреа Бартоломео, Леонардо Капуано, Андреа Карони, Джовани Карони, Маурицио Джордо, Стефано Мереу, Феличе Монтервино


С подкрепата на фондация Пинучо Шола и CEDAC Sardegna
 
ЕДНА ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ИТАЛИАНСКИ ПОСТАНОВКИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЦЕНА!
 
Необичаен и оригинален сценичен прочит на класическата трагедия от Уилям Шекспир. Спектакълът на Алесандро Серра пренася действието от шотландското кралство сред карнавалната култура и ритуалите на населението от италианския остров Сардиния. Вярно на духа на елизабетинския театър, всички роли в представлението са поверени на мъже. Оригиналният текст е преведен на сардински диалект, който зазвучава като музика и звук, идващ сякаш от други времена и от дълбините на човешкия опит. С изключителна прецизност той работи с въздействащата сила на жеста, образа, гласа, към които прибавя и звуци от природните стихии, опитомени от човека.
 
Спектакълът получава много висока оценка от страна на публиката и критиката в Италия. Отличен е с престижната награда „Юбю“ 2017 за най-добро представление и Наградата на Асоциацията на италианските театрални критици. Представя успешно на различни международни форуми, като на фестивала „МЕСС“ в Босна и Херцеговина печели Златен лавров венец за режисура.
 
Със субтитри на български и английски език.
Билети: 15, 12, 10 лв.
 
Продукцията гостува с подкрепата на Италианския културен институт в София.

Продължителност: 90 мин.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички