Зареждам...
МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ
Година: 1979
Продукция: Европейска

 
МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ- Русия -1979 г.,142 мин., Комедия | Драма | Романтичен 

Сценаристи: Валентин Черних | Владимир Меншов
Режисьор: Владимир Меншов
В ролите: Алексей Баталов, Вера Алентова, Ирина Муравьова, Раиса Рязанова, Александър Фатюшин, Борис Сморчков, Виктор Уралский, Валентина Ушакова, Юрий Василев, Евгения Ханаева, Олег Табаков

Москва през петдесетте години. В общежитие живеят три приятелки. Съдбата им се развива според характера на всяко момиче. Антонина се омъжва, има деца и обича мъжа си. За Людмила Москва е лотария, в която тя е длъжна да спечели своето особено щастие. Катерина е единствена дъщеря на родителите си, завършва институт, работи и става директор на голямо предприятие. Но идва любовта към такъв силен човек, каквато е тя самата. И се оказва, че да спасиш любовта от собствените си грешки е трудно и почти невъзможно.

Филмът е носител на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм за 1981 г. Номинация за наградата на Берлинския кинофестивал "Златна мечка" - 1980 г. Вера Алентова е призната за най-добрата актриса на СССР по резултати от въпрос на списанието "Съветски екран" - 1980 г. С Държавна премия на СССР са удостоени Владимир Меншов, художника на филма - Саид Менялшчиков, актьорите Алексей Баталов, Вера Алентова, Ирина Муравьова и Раиса Рязанова - 1981 г.  


МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички