Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
ММФ "ВАРНЕНСКО ЛЯТО" 2018 - СОНАТИ ЗА ПИАНО И ЦИГУЛКА ОТ БЕТОВЕН. КОНЦЕРТ 2
9 юли - Градска художествена галерия - 19:00 ч.

ММФ Варненско лято 2018
Интеграл – Сонати за пиано и цигулка от Бетовен
Концерт 2.

Кристина Георгиева - цигулка
Лия Петрова – цигулка
Йоанна Каменарска – цигулка
Велислава Танева - цигулка
Виктория Василенко - пиано
Христина Танева - пиано

В програмата: Бетовен, Сонати за пиано и цигулка №1, 4, 6, 7

Цветът на българските цигулари и пианисти идва във Варна за интегрално изпълнение на цигулковите сонати на Бетовен в проект на ММФ „Варненско лято“. Изключителна рядкост в съвременната концертна практика, 3-дневният Интеграл обещава да бъде сред музикалните събития на годината в България. Идеята е на проф. Минчо Минчев. Концертите са на 6, 9 и 12 юли. Проектът е в рамките на Международната лятна академия „Варненско лято“, на която проф. Минчев е артистичен директор. Концертите са 6,9 и 12 юли в Градската художествена галерия. На сцената в галерията ще излязат един след друг 14 блестящи български музиканти – цигулари и пианисти със световна кариера.

На 9 юли в Интеграла се впускат едни от най-младите и бързо развиващи се инструменталисти у нас: 16-годишната Кристина Георгиева, младото дарование ЛияПетрова, носител на първа награда от престижния конкурс "КарлНилсен", Дания, и носителката на десет първи награди от наши и международни конкурси - пианистката Виктория Василенко. Атрактивен акцент в концерта ще са близначките Велислава и Христина Таневи, които градят успешна кариера в Германия със своя Ет Арсис пиано квартет. Във втората вечер своята класа ще покаже и Йоанна Каменарска, която е завършила Моцартеум в Залцбург и е учила при легендарния Руджеро Ричи. Тя е била солистка на Берлинския симфоничен оркестър, Нюрнбергските симфоници, Симфоничния държавен оркестър Хамбург, Щутгардския камерен оркестър, на Симфоничните оркестри в София, Русе и Варна.
Цени на билетите - 5 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – само от касата на ФКЦ - 2 лв.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички