Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
ММФ "ВАРНЕНСКО ЛЯТО" 2018 - СОНАТИ ЗА ПИАНО И ЦИГУЛКА ОТ БЕТОВЕН. КОНЦЕРТ 1
6 юли - Градска художествена галерия - 19:00 ч. 

ММФ Варненско лято 2018
Интеграл – Сонати за пиано и цигулка от Бетовен
Концерт 1.
 
Гергана Гергова - цигулка
Мила Георгиева - цигулка
Албена Данаилова - цигулка
Пламена Мангова – пиано
 
В програмата: Бетовен, Сонати за пиано и цигулка № 2, 5 и 9
 
Цветът на българските цигулари и пианисти идва във Варна за интегрално изпълнение на цигулковите сонати на Бетовен в проект на ММФ „Варненско лято“. Изключителна рядкост в съвременната концертна практика, 3-дневният Интеграл обещава да бъде сред музикалните събития на годината в България. Идеята е на проф. Минчо Минчев. Концертите са на 6, 9 и 12 юли. Проектът е в рамките на Международната лятна академия „Варненско лято“, на която проф. Минчев е артистичен директор. Концертите са 6,9 и 12 юли в Градската художествена галерия. На сцената в галерията ще излязат един след друг 14 блестящи български музиканти – цигулари и пианисти със световна кариера.
 
Поредицата започва на 6 юли от 19 часа със сонати №2, 5 и 9, които ще бъдат изпълнени от цигуларите Гергана Гергова, Мила Георгиева и Албена Данаилова, и пианистката Пламена Мангова, която е един от любимите изпълнители на варненската публика. Всички изпълнителки са ученички на най-големите в музиката и развиват успешни кариери по световните сцени.
Името на Мила Георгиева става известно още от най-ранното й детство. Учи при проф. Минчо Минчев и при легендарния проф. Ифра Нийман. Триумфът й по световните сцени продължава до днес. Потомствен музикант, Албена Данаилова работикатоконцертмайсторнаЛондонската филхармония и първа цигулка на Баварската държавна опера. През 2008 г. влиза в историята като първата женаконцертмайсторнаОркестъранаВиенскатадържавнаопераи филхармония.  Друга позната ученичка на проф. Минчо Минчев от Есен - Гергана Гергова, също ще участва в първата вечер на Интеграла. Концертмайстор на симфоничните оркестри на Люцерн и Мадрид, тя е гостувала с концерти в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия. Пианист в първата вечер ще е Пламена Мангова – музикант с международно признание, чийто път започва в Парижкия театър „Шатле”, минава през наградата от конкурса „Кралица Елизабет“в Брюксел и продължава по световните сцени.
Цени на билетите - 5 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – само от касата на ФКЦ - 2 лв.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички