Зареждам...
*** VARNA INTERNATIONAL ACADEMY И ПЪРВИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ ЗА ПРЕМИЕРНИ ЗАГЛАВИЯ *** ОТ 28 МАЙ СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКОТО КИНО***НА 2 И 5 ЮНИ ОТ 14 Ч. – „ТРИ СЕСТРИ“ НА ЧЕХОВ – СПЕКТАКЪЛ НА РУСКИ, ЖЕСТОМИМИЧЕН ЕЗИК, СЪС СУБТИТРИ НА РУСКИ, БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ***НА 8 ЮНИ ОТ 14 ч. И 18 ч. НАЦИОНАЛНИЯТ ТЕАТЪР - ЛОНДОН НА ЖИВО:ПРЕДСТАВЯ „ХЕДА ГАБЛЕР" ОТ ХЕНРИК ИБСЕН***„МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА“ НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК ПРЕДСТАВЯ„БОХЕМИ“ ОТ ДЖАКОМО ПУЧИНИ НА 14 ЮНИ ОТ 19 Ч.***
МАРК КАДИН, ТЕОДОСИ СПАСОВ, ИЛИЯН ИЛИЕВ И СИМФОНИЧНИЯТ ОРКЕСТЪР НА БНР

Купи билет5 юли Фестивален и конгресен център, 19 ч.
Концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Диригент Марк Кадин
Солисти: Теодосий Спасов - кавал, Илиян Илиев - кларинет

Петко Стайнов - "Тракийски танци"
Теодосий Спасов - Концерт за кавал, кларинет и оркестър
Золтан Кодай - "Танци от Галанта"
Антонин Дворжак - "Славянски танци"

Теодосий Спасов идва на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със своя най-нов Концерт за кавал, кларинет и оркестър, пожънал вече аплодисментите на меломаните в столицата. Морската публика ще го види като композитор и солист в центъра на един проект, събрал най-хубавите симфонични танци на Петко Стайнов, Золтан Кодай и Антонин Дворжак. В проекта се включва и световно признатият кларинетист Илиян Илиев.

Симфоничният оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин ще изпълни тази пъстра и прелюбопитна програма на 7 юли в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 19 часа.

„Бих желал тази творба с нещо да напомня онези малки концерти на Вивалди, които се слушат лесно, очароват и не ни натискат със своето времетраене. Разбира се, моята музика съдържа искри от фолклора – това, което обичам, с което съм израснал, което съм учил“.
Главна фигура в премиерната творба на Теодосий Спасов е кларинетистът Илиян Илиев – виртуоз, завършил легендарния Juilliard School в Ню Йорк. Концертирал е в най-престижните зали на САЩ и Русия и паралелно е развил своя новаторски метод за преподаване.

Билети от Касата на ФКЦ.
Цени на билетите от 5 и от 20 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички