Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР

Купи билетГастрол на Виенския камерен оркестър /Wiener Kammerorchester/, признат за емблема в класическата музика е предвестникът на „Варненско лято“ 2019. Очаквайте изключителен първи галаконцерт от най-висока класа, амбициозно организиран от екипа на фестивала. Ентусиазирано и целеустремено стартът на „Варненско лято“ ше бъде поставен в автентичния виенски дух на класа и класика с програма от произведения, включващи избрани творби от Йохан Себастиян Бах, Франц Йозеф Хайдн, Отторино Респиги, Едвард Григ и Николо Паганини.
Световноизвестните музиканти от Виенския камерен оркестър, основан в далечната 1946г. се отличават със заразяваща страст и емоция, съчетани с изключително технично ниво, определящи всяка тяхна изява като незабравимо преживяване. В престижната Концертхаус във Виена оркестърът има свой собствен цикъл от прояви, свири в Мюзикферайн и гостува на едни от най-големите фестивали и зали не само в Европа, но и в САЩ, Япония и Южна Америка.
Солист и диригент на предстоящия концерт ще бъде виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му печелят безапелационна слава в най-класните концертни зали в света и с основание го наричат „Българският Паганини“. Познат е като един от най - добрите интерпретатори и експерти на творчеството на Паганини. Марио Хосен е удостоен с покана от издателство "Доблингер" във Виена да редактира цялостното творчество на италианския гений, както и да изпълни за водещи звукозаписни компании като Dynamic и Naxos, премиерни, неизпълнявани до днес произведения. Той е един от малкото избрани солисти, сред които Руджеро Ричи, Салваторе Акардо и Масимо Куарта, които са удостоени с това признание.
С мартенския елитен концерт- увертюра се сбъдва мечтаната цел на творческия фестивален екип, издание 2019-та да бъде преживяване с премиум качество - нов етап, отговарящ на неговата достойна за уважение 93-годишна история.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички