Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ЛЯСТОВИЧКАТА, опера в три действия от Джакомо Пучини
16 и 17 юни

„Лястовичката“
опера в три действия от Джакомо Пучини
Фестивален и конгресен център – Варна, зала 1

Диригент: Грегъри Бухалтер, Метрополитън опера, Ню Йорк

Диригент на хора Трей Дейвис, директор на хоровите дейности, Щатски университет на Луизиана.

Режисьор Дейл Морхаус, професор по оперно пеене, Университет на Мисури, Канзас Сити

Сценограф Тодор Демеров, Държавна опера – Стара Загора

Пианист: Елизабет Паркър, Чикагски колеж за сценични изкуства, Илинойс

Солисти, хор на Оперна академия Varna International

Симфоничен оркестър на АШДОД, Израел

Маестро Грегъри Бухалтер от Метрополитън опера дирижира „Лястовичката“ на ПучиниПродуцентската компания „Варна Интернешънъл“ подготвя съвместно с международен екип операта „Лястовичката” на Джакомо Пучини – с две представления на 16 юни от 11.00 и от 19.00 ч. и едно на 17 юни от 19.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Събитието е в рамките на 7-мата Оперна академия Varna International (20 май–17 юни, 2018).
За пръв път на българска сцена е маестро Грегъри Бухалтер, диригент в Метрополитън опера в Ню Йорк, артистичен директор и диригент на оперния театър във Феърбанкс, щата Аляска и на „Опера камерата” във Вашингтон, музикален директор на операта в Лас Вегас, щата Невада. „Лястовичката“ на Пучини е третата оперна постановка, която Грегъри Бухалтер ще дирижира по време на дебютното си концертно турне в България. Първите две са „Улична сцена“ от Курт Вайл – българска премиера на 10 и 11 юни от 19.00 ч. и „Детето и вълшебствата“ от Морис Равел на 31 май и 1 юни от 19.00 ч., също във Фестивалния и конгресен център.
Дебют в България прави и Симфоничният оркестър на град Ашдод от Израел, създаден през 1992 година и спечелил си славата по света на състав с широк диапазон на репертоара – от класически и оперни произведения до джаз, популярна и фолклорна музика и образователни концерти за деца и млади хора. В последните 10 години и музикален директор на състава е световноизвестният диригент и пианист Ваг Папиан.

В главните роли очакваме:
Магда - Валерия Родригес, Либуше Санторизова и Стейси Уте-Щоферан
Лизет, нейна дъщеря – Лидия Бехтел-Едмънсън, Шелби Джоунс-Веренберг и Катерине Вит
Руджеро, младеж влюбен в Магда – Уесли Лоурънс
Прюние, поет – Максимилиано Кампетела и Леонардо Куинтана
Рамбалдо, любовник на Магда – Норман Браун, Скот ЛаГраф и Хосе Сасин


Декорите и костюмите за спектакъла на „Улична сцена“ са по проект и изработка на Държавната опера на Стара Загора. Художественото оформление на афишите е дело на Аглика Чонева – Стоилова.

Действието в оперния шедьовър „Лястовичката” на Джакомо Пучини се развива в Париж по времето на Бел Епок. Сюжетът е сходен на вердиевата „Травиата“, но на финала няма смърт. Историята разказва за един кръг от хора, който живее богат и вълнуващ светски живот в модерно общество. Но този условен комфорт е всъщност изолация в рамките на определени рамки и социални норми. Любовта и жаждата за нови тръпки разчупва „златната клетка”. Така куртизанката Магда бяга от рутината на своето битие и търси спомена в съзнанието си, останал като образ на идеалната любов.

„Варна Интернешънъл“

“Варна интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна. Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други.


 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички