Зареждам...
***ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ - 24 АВГУСТ, 19 ч. - ПРЕМИЕРА НА „СТУДЕНА ВОЙНА“ – НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА, КАН 2018!*** ОФИЦИАЛНО ЗАКРИВАНЕ НА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ – 31 АВГУСТ, 19 Ч. – ПРЕМИЕРА НА „КРАДЦИ ОТ МАГАЗИНИ“ – НОСИТЕЛЯТ НА „ЗЛАТНА ПАЛМА“, КАН 2018.***-20% за ПЪРВИТЕ БИЛЕТИ за балетния спектакъл „ЛЮБОВ” на Софийска опера и балет на 30 август! ***
ЛЮМИЕР!

Купи билетГодина: 2016
Продукция: Европейска

20 и 26 юли - зала 6 - 18 ч.
21 юли - зала 6 - 19 ч.
22 юли - зала 6 - 17 ч.
23 юли - зала "Европа" - 18 ч.
24 юли - зала "Европа" - 20 ч.
25 юли - зала 6 - 20 ч.

ЛЮМИЕР! - Франция, 2016 год., 90 мин., документален

Сценарист и режисьор: Тиери Фремо
В ролите: Тиери Фремо, Огюст Люмиер, Луи Люмиер

Подбрана колекция от реставрирани копия на основните филми на пионерите на киното - братя Люмиер.
Работници излизат от фабрика, пресичайки пътя един на друг, докато се прибират по домовете си, и тъкмо преди портала да се затвори, някой се опитва да влезе вътре... Лодка акостира и разтоварва добре облечените си пътници… Работници бутат голяма тухлена стена, последният остатък от неясна структура, докато тя не рухне.
Тези обикновени моменти, заснети на кино от братята Люмиер – изобретателите на киноапарата,с който се ражда киното, което познаваме, – стават все по-безценни с оглед на културната и технологична еволюция от последния век. При все че събитията, уловени от Люмиер на целулоидната лента, са въплъщение на баналното ежедневие във времето, когато са заснети, историческата мяра ги показва като основите на най-популярната форма на изкуството в последните 120 години.
Наследството на Люмиер не бе особено популярно до днес. А сега, с Люмиер!, се вдъхва нов живот на най-старите движещи се образи в света.
Тази компилация включва 98 кратки филмчета, заснети от братята, реставрирани за дигитална презентация и представени с любов от киноисториците Тиери Фремо и Бертран Таверние.
Проницателният и забавен разказ на Фремо разкрива процеса, чрез който пионерите са достигнали до създаването на тези иконични изображения, и проследява забележителното им влияние. Братя Люмиер, заедно с Фремо и Таверние, ни пренасят във времена, когато гледането на кино е било чудо, имащо малко общо с компютърната графика или специалните ефекти. Тази вдъхновена селекция предлага дълго жадувано възраждане за душата на киноманите.


Цена на билетите - редовен 8 лв., намаление за учащи и пенсионери - 6лв.

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички