Зареждам...
ЛОДКАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ
Година: 2017
Продукция: Европейска

17 ноември - зала 1 - 19:00 ч.

ОТКРИВАНЕ НА КИНОМАНИЯ ВАРНА 2017 г.
"ЛОДКАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ" - филм-концерт с изпълнение на живо хор Български гласове и джаз трио


Спектакълът (филм-концерт) "La Belle Nivernaise" е създаден през август 2007 г. за фестивала в Аоста 'Strade delCinema'.

Неочакваната комбинация между ням филм на голям автор в историята на европейското кино, Жан Епщайн, хорът "Големите български гласове", водени от Илия Михайлов и триото на френски джаз пианист Франсоа Рюлан впечатлява публиката, и е определено като "събитие от европейски мащаб, истинска симбиоза между импресионистичното кино и музиката на Източните Балкани."
Емоциите, които се очертават в 'LaBelle Nivernaise' се усложняват и усилват от магическата сила на българските гласове, както и от оригиналните композиции на музикантите от триото. Резултатът - невиждана осмоза между Европейския джаз и способността да се използва импровизацията в съчетание с вечната, неподвластна на времето музика на фолклорните песни.
Този филм-концерт е замислен като "мини опера", поредица от музикални картини, които се развиват хармонично или полифонично на изображениета нот филма, коментират или допълват.

Немият филм на Жан Епщайн е от 1923 година и е предоставен от Синематеката в Болоня.Цена на билета: 8 лв. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички