Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА И ЧЕТИРИТЕ КРАЛСТВА
Година: 2018
Продукция: Друга

22 ноември - зала "Европа" - 16:00 ч.
24 ноември – зала „Европа” – 18:00 ч.
25 ноември – зала „Европа” – 13:00 ч.

2 декември - зала "Европа" - 17:00 ч.

ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА И ЧЕТИРИТЕ КРАЛСТВА - САЩ, 2018 г., 100 мин., приключенски, фентъзи, дублиран на български език
Режисьор: Ласе Халстрьом, Джо Джонстън
В ролите: Кийра Найтли, Морган Фройман, Макензи Фой

Единственото, което Клара (Макензи Фой) иска, е ключ – единствен по рода си ключ, който ще отвори кутия, съдържаща безценен подарък от починалата ѝ майка. Златна нишка, подарена ѝ на годишното коледно парти на нейния кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман), я отвежда до така желания ключ – който бързо изчезва в странен и мистериозен паралелен свят. Там Клара среща войник на име Филип (Джейдън Фоуора-Найт), банда мишки и управниците на три кралства: Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Клара и Филип трябва да преминат през злокобното Четвърто кралство, дом на тираничната Майка Жигон, за да намерят изгубения ключ и да върнат равновесието в тозинестабилен свят.

С участието на Кийра Найтли като Захарната фея и специално изпълнение на Мисти Коупланд, новият коледен филм на Дисни Лешникотрошачката и Четирите кралства е режисиран от Ласе Халстрьом и е вдъхновен от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман. 

Е. Т. А. Хофман написва Лешникотрошачката и царят на мишките през 1816 г. Александър Дюма-баща адаптира историята и създаденият по музиката на Чайковски балет Лешникотрошачката е поръчан от директора на Руските имперски театри през 1891 г. Премиерата е една седмица преди Коледа, 1892 г., и приказният балет, чието действие се развива на Бъдни вечер, се превръща в празнична традиция по целия свят. Нюйоркският балет представя Лешникотрошачката с хореографията на Джордж Баланчин през 1954 г.

Цени на билетите: 8 лв. редовна, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички