Зареждам...
КЪЩАТА, КОЯТО ДЖАК ПОСТРОИ
Година: 2018
Продукция: Европейска
КЪЩАТА, КОЯТО ДЖАК ПОСТРОИ - Дания, Швеция, Франция, Германия, 2018, 155 мин.
Режисьор: Ларс фон Триер
В ролите: Мат Дилън, Бруно Ганц, Ума Търман, Сиобан Фалън Хоган, Софи Грабол, Райли Киу

Филмът е забранен за лица под 18 г.

САЩ през 70-те години. Следваме изключително интелигентния Джак за период от 12 години и виждаме убийствата, които представят развитието на Джак като сериен убиец.Преживяваме историята през неговата гледна точка, а тя е, че всяко убийство представлява произведение на изкуството. Докато полицейското разследване неизбежно приближава до целта си, Джак започва да поема все по-големи рискове в опитите си да създаде абсолютното изкуство.
Къщата, която Джакпострои е мрачна история, представена по философски и на моменти забавен начин.
 
Всеки филм на Ларс фон Триер е смел, но нищо не може да стигне нивото на Къщата, която Джакпострои. Това е 155-минутен портрет на сериен убиец, който през цялото това време обитава болните си мисли и като допълнение– мислите на датския режисьор.
Това е страшно груба история, която включва няколко брутални убийства, включително на жени и деца, представени през гледната точка на мъжа, който извършва престъпленията. Артистичността на филма обаче минава отвъд всякаква политическа коректност.

Къщата, която Джак построи е ужасяващо и садистично плуване из вътрешния монолог на един психопат, с интелектуални завои към темата за произхода на изкуството в днешния свят. Това е филм, който силно се стреми в ключови моменти да ви накара да се почувствате зле. Ако горните условия за вас са приемливи или сте готови да приемете предизвикателната и безупречна режисура, която танцува по моралните граници, този филм най-вероятно ще ви се стори брилянтен.“
Ерик Кон, IndieWire

Ларс фон Триер
Ларс фон Триер е роден през 1956 г. Той е съосновател на датската продуцентска компания Zentropa, а също така през 90-те години е един от основателите на датското движение Догма. Филмите на Ларс фон Триер са спечелили много награди по цял свят, включително някои от основните отличия на международния фестивал в Кан – „Златна палма“ за Танцьорка в мрака, Голямата награда на журито за Порейки вълните, наградата за най-добра актриса на Шарлот Гейнсбур за ролята ѝ в Антихрист, както и на Кирстен Дънст за ролята ѝ в Меланхолия.

Награди и номинации:
Кан '18 – Извън конкурса


Цени на билетите: 8 лв. - редовна; 
6 лв. - намаление за учащи/пенсионери 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички